Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku obilježen 52. rođendan Dražena Petrovića

U Šibeniku obilježen 52. rođendan Dražena Petrovića

 

 

Bogatim programom i ove je godine u Šibeniku obilježen rođendan Dražena Petrovića. Na istočnom i zapadnom ulazu u grad postavljene su table s natpisom "Šibenik - grad Dražena Petrovića", koje prikazuju Dražena u različitim fazama košarkaške karijere.

"Posebno mi je drago što Šibenik dostojno obilježava sve što podsjeća na Dražena, odnosno ono što je bilo sastavnica u njegovoj sportskoj karijeri. Od stana u Preradovićevoj ulici, njegovog prvog koša, spomenika i košarkaškog igrališta na Baldekinu, novouređene sportske dvorane, Trga Dražena Petrovića, a danas i tabli s njegovim likom zbog kojih će svi koji dolaze u Šibenik jasno znati da ulaze u grad gdje se Dražen rodio i doživio sportsku afirmaciju", kazao je prigodom otkrivanja tabli gradonačelnik Željko Burić.

Draženova majka Biserka Petrović istaknula je kako Šibenik ovim Draženu vraća ljubav koju je gajio prema svom rodnom gradu. U obilježavanju 52. Draženovog rođendana u Šibeniku sudjelovao je i Aleksandar Petrović koji se u ime obitelji zahvalio na svemu učinjenom da se Draženovo ime i dalje spominje, a posebice prenosi novim generacijama.

"Brojni turisti koji dolaze u Šibenik znaju za Dražena, a Španjolci posebno ciljano posjećuju Draženov grad. Ove table su trenutni vrhunac našega brendiranja u smislu grada u kojem je rođen ovaj svjetski sportski velikan", kazao je direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole.


U sklopu programa 52. rođendana košarkaškog Mozarta položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu uz pjesmu posvećenu Draženu "Život leti kapetane" koju je otpjevala klapa Bunari. Cvijeće i svijeće položeni su u podnožju koša u Preradovićevoj ulici gdje je Dražen započeo svoj sportski put. Na središnjoj manifestaciji Draženovog rođendana sudjelovali s zamjenici gradonačelnika Danijel Mileta, Nikica Penđer, zamjenik župana Šibensko-kninske županije Tomislav Vrdoljak te predstavnici sportskih klubova i udruga grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

Program su upotpunile i dvije cestovne atletske utrke "Šibenskih deset" i "Draženova četvorka" koje su okupile velik broj sudionika, a održan je i tradicionalni košarkaški turnir mladih nada "Sjećanje na Dražena" u organizaciji OKK Dražen Petrović.

Sutra, 23. listopada, od 9 do 12 sati za javnost će biti otvorena spomen soba Dražena Petrovića u Preradovićevoj ulici.

  Objavljeno: 22.10.2016, 20:43h