Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku obilježen Dan narcisa

U Šibeniku obilježen Dan narcisa

 

 

Danas se diljem Hrvatske obilježava Dan narcisa, tradicionalna akcija kojom se želi skrenuti pozornost javnosti na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.  Kupnjom narcisa akciji su se ispred šibenskog kazališta pridružili gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima, župan Goran Pauk, zdravstveni djelatnici te brojni građani.

 

Prigodnu prodaju narcisa u Šibeniku organizirale su članice Lige protiv raka Šibensko-kninske županije, a dijelile su i edukativne materijale na tržnici, u Dalmare centru te Vodicama i Murteru.

 

Ciljevi akcije su  donošenje nacionalnog programa za liječenje u specijaliziranim centrima te kupnja aparata za intraoperativno zračenje.

 

Prema podacima Registra za rak (Hrvatski zavod za javno zdravstvo), rak dojke je najčešće sijelo raka u žena u Hrvatskoj. Svakoj jedanaestoj ženi u Republici Hrvatskoj trenutačno prijeti rak dojke, a sljedećih se godina može očekivati daljnji trend porasta broja oboljelih. Broj žena oboljelih i umrlih od raka dojke raste s dobi, osobito iznad 45. godine života.

 

 

Više od 90 % bolesnica s rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza postavi u početnom stadiju i bolest ispravno liječi. 

  Objavljeno: 25.03.2017, 11:42h