Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku obilježen Europski tjedan

U Šibeniku obilježen Europski tjedan

 

 

U povodu Dana Europe, 09. svibnja  Grad Šibenik u suradnji s udrugom Mladi u EU priključio se danas obilježavanju Europskog tjedna. Na štandu ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku podijeljeni su promotivni materijali o Zajednici europskih naroda  uz priliku građanima da se informiraju.

Zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta iskazao je zadovoljstvo dosadašnjim gradskim projektima čija se realizacija planira kroz strukturne fondove Europske unije.

„Ukupno je 12 projekata vrijednosti 26.000.000,00 kn, čija provedba je u tijeku, dok ih je 7, vrijednosti 29.3000.000,00 kn, odobrenih i čeka se potpisivanje ugovora o njihovoj realizaciji“ rekao je zamjenik gradonačelnika Mileta, napomenuvši i da je  prijavljeno 5 novih  projekata u vrijednosti od  19.200.000,00 milijuna kuna

„Naš Upravni odjel za gospodarstvo polučio je izvrsne rezultate, ponosni smo na tim ljudi koji radi na EU projektima, a  nadamo se da će prvi od njih uskoro zasjati u punom svjetlu“, dodao je Mileta, naglašavajući  da ova  gradska vlast ne dijeli projekte na bivše i sadašnje, već jednakim intenzitetom ustrajava u svima.

Uz projekte revitalizacije tvrđava, projekt Intermodal te JEWEL, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta izdvojio je i projekt  Pomorskog inovacijskog centra u Šibeniku kojemu  je iz EEA fonda dodijeljeno  1,7 milijuna eura, a  koji će Šibeniku, pored razvoja gospodarstvene djelatnosti, uz studij energetike donijeti i  još dva studija- akvakulture i zaštite okoliša. Ova tri studija ujedno su  podloga za otvaranje  šibenskog Sveučilišta.

Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj grada Šibenika priprema i edukaciju za svoje kolege iz Gradske uprave kako bi se postupno svi zaposlenici uključivali u pripremu, ali i provođenje projekata  kada novac stigne. Konačan cilj je Proračun Grada Šibenika izrađivati na način da se on prilagodi planiranim i dostupnim fondovima EU.

  Objavljeno: 15.05.2014, 10:53h