Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku obilježen Nacionalni dan hitne medicinske službe

U Šibeniku obilježen Nacionalni dan hitne medicinske službe

 

 

U povodu središnjeg obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku danas je održana svečana akademija.  Uz djelatnike Hitne medicinske službe događaju je nazočio gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije Tomislav Jukić te brojni drugi uzvanici.


Gradonačelnik Željko Burić svim djelatnicima hitne medicinske službe čestitao je njihov dan te im zahvalio na predanom i požrtvovnom obavljanju ove odgovorne i zahtjevne javno zdravstvene djelatnosti.

 

Ovo je šesto obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe kojeg je 2013. godine, na inicijativu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, proglasio Hrvatski sabor.

 

Od tada županijski zavodi za hitnu medicinu 30.-og travnja obilježavaju Nacionalni dan hitne medicinske službe prigodnim programima na brojnim gradskim trgovima, a središnje nacionalno svečano obilježavanje organizira se svake godine u drugom gradu. Do sada su se kao domaćini iskazali Dubrovnik, Karlovac, Pula, Varaždin i Zadar.


Uoči prigodne svečanosti u kazalištu, na šibenskoj rivi satima djelatnici HMS-a iz 21 županijskog zavoda za hitnu medicinu informirali su i senzibilizirali javnost o važnostima, specifičnostima i djelokrugu rada HMS-a te ih potaknuli da ispravnim postupcima pozivanja HMS-a doprinesu boljem zdravstvenom ishodu ozlijeđene ili oboljele osobe.

 

Organizatori središnjeg obilježavanja Nacionalnog dana HMS-a su Hrvatski zavod za hitnu medicinu i Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije, a pokrovitelji Predsjednica RH, Ministarstvo zdravstva RH, Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik.

  Objavljeno: 25.04.2018, 15:21h