Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku održan Investicijski forum Dalmacije i južne Hrvatske

U Šibeniku održan Investicijski forum Dalmacije i južne Hrvatske

 

 

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ danas je održan Investicijski forum Dalmacije i južne Hrvatske u organizaciji poslovnog tjednika Lider. Manifestacija je to na kojoj  predstavnici lokalnih poduzetnika, lokalne samouprave i državnih institucija razgovaraju o stvaranju poticajnoga investicijskog okružja i pokretanju novih proizvodnih investicija.


O investicijama u Šibeniku na Forumu je uvodno govorio gradonačelnik Željko Burić.

 

Šibenik je u posljednjih pet godina potpuno promijenio vizure i sadržaj, što pokazuje da su investitori dobrodošli. Naša filozofija je partnerski odnos prema svim investitorima i domaćim i stranim. Gospodarstvo se u Šibeniku oslanja   na malo i srednje poduzetništvo, a turizam gradimo prvenstveno kao oslonac razvoju gospodarstva. Od nekadašnjeg grada teške i bazične industrije Šibenik danas postaje grad malog i srednjeg  poduzetništva.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

 

Okupljene su pozdravili i Ivan Soža, predsjednik Županijske komore Šibenik, zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić.

 

Investicijski forum otvorio je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović te predstavio pojedinosti projekta Lider invest  kojim Lider treću godinu zaredom prepoznaje, bira i nagrađuje najbolje proizvodne investicije u kategorijama velikih, srednjih i malih ulaganja kao i one koje su posebno doprinijele izvozu, zapošljavanju, održivom razvoju te zaštiti okoliša.

 

U sklopu Investicijskog foruma održan je okrugli stol na temu stvaranja pozitivnog investicijskog okružja u Dalmaciji i južnoj Hrvatskoj, na kojem je sudjelovao zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

 

 

  Objavljeno: 09.05.2018, 12:32h