Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku otvoren Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri

U Šibeniku otvoren Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri

 

 

Ministar rada i mirovinskog sustava prof. dr. sc. Mirando Mrsić otvorio je jučer u Šibeniku Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri CISOK. Centar je otvoren u tzv. plavom neboderu na adresi Stjepana Radića 54 i bit će središnje mjesto pružanja novih usluga profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Pored ministra Miranda Mrsića, saborske zastupnice i gradonačelnice Vodica Branke Juričev Martinčev, ravnateljice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankice Paun Jarallah, predstojnika područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Luke Petrine, zamjenika župana Tomislava Vrdoljak te brojnih uzvanika i medija, otvaranju Centra prisustvovao je i šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je pozdravio prisutne i izrazio svoje zadovoljstvo ovim Centrom koji će korisnicima uvelike pomagati na profesionalnom putu i razvoju karijere.

CISOK je jedan od osam centara u Hrvatskoj koji se otvaraju u sklopu projekta financiranog iz predpristupnih fondova Europske unije, ukupne vrijednosti 3,7 milijuna eura. Osnovna zadaća novoosnovanog centra je postati središnjim mjestom pružanja usluga profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere što većem broju korisnika. Među njih se ubrajaju učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, nezaposlene osobe i zaposlene osobe koje razmišljaju o promjeni posla ili karijere, poslodavci, roditelji i škole.

Uz individualno i grupno informiranje, u CISOK centrima moguće je dobiti stručno savjetovanje o načinima traženja i stvaranja poslovnih prilika te unapređenja metoda traženja posla. Ujedno, u CISOK centrima će se moći dobiti informacije i podrška vezana uz Program-EU garancija za mlade s kojim se mlade uvodi na tržište rada i informiranja o dostupnosti potpornih mjera s kojima mogu dalje razvijati kompetencije i osposobljavati se za specifična radna mjesta i nakon završetka formalnog obrazovanja.

Pružanjem besplatnih usluga žele se unaprijediti potencijali što šireg kruga korisnika za cjeloživotni razvoj karijere. Tako se učenicima omogućava prikupljanje informacija i savjetovanje oko odluka o nastavku školovanja i odabiru zanimanja, a studentima i nezaposlenima nudi pomoć informacije u odabiru odgovarajućeg načina stjecanja kompetencija i vještina upravljanja karijerom. Roditeljima, kao i školama, pri sudjelovanju u donošenju odluka o izboru obrazovnih programa i zanimanja učenika, a poslodavcima oko mogućnosti za razvoj poslovanja, te donošenja odluka vezanih uz upravljanje ljudskim potencijalima.

Osim u Šibeniku CISOK centri otvoreni su u Zagrebu na dvije lokacije, Osijeku, Koprivnici, Varaždinu, Slavonskom Brodu i Zadru.

  Objavljeno: 30.07.2013, 08:27h