Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku predstavljen film "Makedonci u Domovinskom ratu"

U Šibeniku predstavljen film "Makedonci u Domovinskom ratu"

 

 

Sinoć je u Gradskoj knjižnici predstavljen dokumentarni film „Doprinos Makedonaca u Domovinskom ratu“, autora Mirajana Vasileva s Makedonske televizije. Inicijatori promocije su Milena Georgievska, glavna urednica "Makedonskog glasa" i Sašo Georgievski, novinar građanske udruge "Hrvatsko-makedonska tangenta" i portala MKD.mk, u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom, ogranak Šibensko- kninske županije.

U ime Grada Šibenika skup je pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Nikica Penđer: "Pozdravljam vas u ime Grada Šibenika, te Vam zahvaljujem što je Šibenik među prvim gradovima u Hrvatskoj u kojem će biti projiciran ovaj film. Mislim da to i nije slučajno, jer Šibenik je jedan od ponosnih gradova heroja Domovinskog rata. Upravo je bitka za Šibenik i naša pobjeda bila prekretnica u Domovinskom ratu, iako smo se borili protiv, u tehnici, znatno nadmoćnijeg neprijatelja. Treba ipak napomenuti kako je pobjedu, osim naoružanja potrebna prije svega ljubav i to ljubav prema zemlji koju voliš i koja je tvoja. Zato mi dopustite da ovim putem zahvalim svim Makedoncima koji su imali toliko ljubavi prema svojoj Domovini Hrvatskoj te nam, kao hrvatski branitelji, omogućili da danas živimo u slobodi.“

Film "Doprinos Makedonaca u Domovinskom ratu" snimljen je uz financijsku potporu Vijeća makedonske nacionalne manjine Grada Zagreba, čiji je predsjednik, g. Tome Apostoloski također uputio nekoliko prigodnih riječi, kao ia zamjenik župana Šibensko-kninske županije Zoran Smolić. 

Pročitano je i pismo veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Makedoniji, prof. dr Zlatka Kramarića, inače, ratnog gradonačelnika Osijeka u vrijeme Domovinskog rata, kao i pozdravna poruka ministra branitelja Predraga Matića.

  Objavljeno: 05.12.2014, 07:29h