Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku predstavljen projekt Digitalna Hrvatska- digitalno društvo

U Šibeniku predstavljen projekt Digitalna Hrvatska- digitalno društvo

 

 

U Šibeniku u Ulici Ante Starčevića građani su danas imali priliku posjetiti Digitalni bus u kojem su smješteni  uredi s ciljem edukacije korisnika o digitalnim uslugama.

Riječ je o projektu Digitalna Hrvatska- digitalno društvo koji se realizira u suradnji Ministarstva uprave i Večernjeg lista. Lokaciju je obišao i ministar uprave Ivan Malenica, a pridružio mu se i zamjenik gradonačelnika Danijel MIleta.

„Cilj projekta Digitalna Hrvatska je približiti građanima  sve dobrobiti digitalizacije i praktično pokazati što to zapravo znači i na koji način im može olakšati svakodnevicu, posebice kada se radi o borbi s papirima i zahtjevnom birokracijom." rekao je ministar Ivan Malenica.

"Tijekom dana sam od slučajnih prolaznika koji su vidjeli današnju promidžbu digitalizacije čuo niz istih pitanja – što su to eGrađani? S obzirom da na Veleučilištu u Šibeniku predajem kolegij Elektroničko poslovanje znam da je određenu tematiku najlakše pojasniti pomoću primjera. Naši sugrađani već duže vrijeme koriste i upoznati su s uslugom e-bankarstva gdje iz kućnog ogrtača sa kuhinjskog stola mogu 24 sata dnevno koristiti bankarsko šaltersko poslovanje. E pa tako će putem sustava e-Građani na isti način koristiti niz usluga koje država pruža svojim građanima, te komunicirati s istom.", rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.


U Digitalnom busu građani imaju priliku postati e- građani, te dobiti  niz konkretnih informacija kako se  služiti digitalnim uslugama.

U pokretnom uredu  su postavljena tri info pulta koja pokrivaju elektroničko preuzimanje dokumenata, zahtjeve za izdavanje, i poslovanje pravnih osoba te  pristup nacionalnim bazama podataka.

Projekt je do sada predstavljen u Zagrebu, Koprivnici, Vinkovcima i u Zadru.

  Objavljeno: 25.09.2019, 12:03h