Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku se održava Nacionalni susret o beskućnicima

U Šibeniku se održava Nacionalni susret o beskućnicima

 

 

U povodu Svjetskog dana beskućnika u Šibeniku se danas održava 12. nacionalni susret o beskućnicima u organizaciji Caritasa Šibenske biskupije i Hrvatske mreže za beskućnike, a uz potporu Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

 

Okupljene je na početku Nacionalnog susreta u Gradskoj vijećnici pozdravio gradonačelnik Željko Burić navodeći kako je Grad Šibenik još 2014. godine sustavno riješio pitanje smještaja beskućnika otvaranjem prihvatilišta u Ulici braće Polić.

 

„U suradnji s Caritasom potrebitima na području grada Šibenika omogućili smo ne samo toplo mjesto za prenoćište već organiziranu skrb. Svakog dana o korisnicima skrbe stručne osobe Caritasa te im pomažu u njihovoj resocijalizaciji. Prostor prihvatilišta na dvije etaže moderno je opremljen i ponosni smo što ga je inspekcija resornog ministarstva ocijenila najboljim u Hrvatskoj po uvjetima skrbi za osobe koje su, stjecajem životnih okolnosti, ostale bez krova nad glavom.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Zamjenik ravnatelja Caritasa Šibenske biskupije Miljenko Jukić istaknuo je kako šibensko prihvatilište trenutno broji 14 korisnika te se zahvalio svim volonterima i donatorima koji su pomogli u njegovom opremanju i izgradnji.

 

Drago Lelas, predsjednik Hrvatske mreže za beskućnike, kazao je kako je prihvatilište za beskućnike u Šibeniku najmlađe u Hrvatskoj, ali je primjer dobre prakse kako pomoći ugroženim članovima našeg društva.  Okupljene su pozdravili i župan Goran Pauk te generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić.

 

 

U okviru 12. nacionalnog susreta o beskućnicima u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ održat će se okrugli stol pod nazivom „Cesta nije dom“, a na kojem će se šira javnost upoznati s beskućništvom kao najekstremnijim oblikom siromaštva te s programima skrbi o beskućnicima u Republici Hrvatskoj. Uoči početka okruglog stola u šibenskoj knjižnici otvorena je foto izložba „Skriveni svijet beskućništva“. 

  Objavljeno: 10.10.2018, 11:39h