Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku svečano obilježen Dan civilne zaštite u RH

U Šibeniku svečano  obilježen Dan civilne zaštite u RH

 

 

U Šibenskom kazalištu danas je svečano obilježen Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj,  a uz predstavnike civilne zaštite, Šibensko-kninske županije, potpredsjednika Vlade RH i ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadrana Perinića, svečanosti su nazočili i zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta, te pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić, zapovjednica civilne zaštite Grada Šibenika.

Uz  dodijeljene brojne nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, za literarni rad je nagrađen  i Šibenčanin Lovro Ercegović, učenik 8.razreda osnovne škole Tina Ujevića.

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić  istaknuo je vrijednost djelovanja civilne zaštite, posebno u Domovinskom ratu, kada je odrađen veliki posao od  organizacije skloništa do sanacije terena. „Svaka kuna uložena u ovaj sustav, vratit će nam se“, istaknuo je Perinić, „a Hrvatska je u zadnje vrijeme posebno ugrožena od poplava.“

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova  Ranko Ostojić,  ujedno i predsjednik Platforme za smanjenje rizika od katastrofa istaknuo je brojku od  400 poginulih iz sustava civilne zaštite  uz one  koji se još uvijek smatraju nestalima. Ostojić je najavio i novi Zakon o civilnoj zaštiti s ciljem ostvarenja  učinkovitijeg sustava.

U nastavku obilježavanja Dana civilne zaštite, koja od 2005.g. djeluje pri Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje  na rivi je održana pokazno-terenska vježba zaštite i spašavanja, a  posjetitelji su mogli razgledati i izložbu opreme i sredstava koja se koriste u sustavu.

Uoči svečane sjednice pred središnjim križem na gradskom groblju Kvanj položeni su i vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje, pripadnike civilne zaštite i vatrogastva te sve preminule osobe u akcijama zaštite i spašavanja.

  Objavljeno: 28.02.2014, 13:38h