Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku svečano proslavljen Dan pomoraca i brodaraca

U Šibeniku svečano proslavljen Dan pomoraca i brodaraca

 

 

U Šibeniku je danas proslavljen Dan pomoraca i brodaraca u povodu blagdana sv. Nikole, njihova zaštitnika. U pratnji gradonačelnika grada Šibenika Željka Burića, župana Gorana Pauka, šibenskog biskupa mons. Tomislava Rogića, biskupa u miru mons. Antu Ivasa te brojne uzvanike, svečanosti je prisustvovao ministar mora, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković.

 

U Gradskoj vijećnici, uz prigodni program, dodijeljene su godišnje nagrade zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama za doprinos razvitka riječnog i pomorskog gospodarstva, za unaprjeđenje pomorske znanosti, promicanje pomorske kulture te za traganje i spašavanje na moru.  Uručena su i priznanja za dugogodišnji i požrtvovani rad djelatnicima lučkih kapetanija i ispostava koji su ove godine otišli ili odlaze u mirovinu.

 

Ministar Oleg Butković svim pomorcima i brodarima čestitao je njihov dan te kao najvažnije ciljeve Ministarstva mora, pomorstva i infrastrukture izdvojio poticanje i ulaganje u obrazovanje mladih pomoraca te olakšanje ukrcaja mladih vježbenika. 

 

„Ponosni smo što su naši pomorci i brodarci priznati u svijetu kao vrsni stručnjaci te takav status želimo zadržati u budućnosti.“, istaknuo je ministar.

 

„Izuzetno sam počašćen što je Šibenik odabran za domaćina ove svečanosti. U najstarijem izvornom hrvatskom gradu na Jadranu danas odajemo čast i zahvalnost svima koji su živjeli i žive od mora koje je pisalo bremenitu povijest na ovim područjima.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić te pomorcima čestitao njihov dan.

 

Čestitkama se pridružio i župan Goran Pauk naglasivši dugu pomorsku tradiciju grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, a blagdan sv. Nikole pomorcima, brodarima i mornarima čestitali su biskupi Tomislav Rogić i Ante Ivas.

 

 

Uoči svečanosti ministar Oleg Butković i članovi Sindikata pomoraca  su s broda „Kraljica mora“ položili vijenac u more za sve poginule pomorce i mornare. 

  Objavljeno: 06.12.2016, 13:44h