Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku trening projekta Aktivna Hrvatska

U Šibeniku trening projekta Aktivna Hrvatska

 

 

Trening sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatskakoji se danas održava na Trgu RH u Šibeniku otvorio je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.Vježbe predvodi trenerski tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba, uz voditeljicu Renatu Sopek.

„Vježbanje podiže razinu hormona sreće, podiže kvalitetu života i njegovu duljinu, te smanjuje trošak medicinskih usluga. Aktivna Hrvatska je već 3. put u Šibeniku. Vrijeme nas je poslužilo, a nadam se da će tako biti i dogodine. Ovakvi događaji su motivirajući i edukativni za sadašnje i buduće vježbačice i vježbače.Trg Republike Hrvatske je jutros postao predivna vježbaonica na otvorenom. Tzv. trening vlastitom tjelesnom težinom u grupi nije moj tip treninga pa se jutros nisam pridružio, no popodne me očekuje 10 km po cesti za Jadriju i Martinsku. Šteta što mi supruga nije mogla doći, ovo bi bilo po njenom guštu.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Aktivna Hrvatska pokrenuta je prije nekoliko godina kao odgovor na crne statistike koje pokazuju kako postajemo sve nezdravija nacija koja se sve manje kreće. U sklopu Aktivne Hrvatske održavaju se zajednički treninzi, predavanja stručnjaka i radionice za građane, s ciljem osvješćivanja važnosti brige za vlastito zdravlje kao i promocije kulture tjelovježbe i aktivnog života. Projekt je na ovaj način obišao cijelu Hrvatsku i aktivirao više od 25.000 građana.

 Trening u Šibeniku održava se uz podršku TZ grada Šibenika.  

  Objavljeno: 27.07.2019, 10:01h