Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku večeras počinju jubilarne 25. Večeri dalmatinske šansone

U Šibeniku večeras počinju jubilarne 25. Večeri dalmatinske šansone

 

 

Jubilarne 25. Večeri dalmatinske šansone održat će se večeras i sutra na Trgu Republike Hrvatske.

Festival se nakon dvije pandemijske godine festival vraća starom konceptu te se opet uvodi večer starih skladbi. Prva večer bit će tako posvećena maestru Dušanu Šarcu, umjetničkom direktoru festivala, u povodu njegova 80. rođendana i proslave 60 godina umjetničkog rada. Nastupit će Tedi Splato, Ivo Pattiera, Đani Stipaničev, Alen Nižetić, Helena Bastić i ostali izvođači.

U finalnoj večeri novih skladbi Šibenik 2022., festivalski žiri u sastavu Dušan Šarac, umjetnički direktor, Damir Marušić, voditelj festivalskog orkestra, Mate Anić, skladatelj i glazbenik, Dalibor Mirčeta, glazbenik i direktor festivala Branko Viljac, odabrali su 25 skladbi od 136 zaprimljenih skladbi po raspisanom natječaju.

Ovogodišnji festival imat će i svoju posebnost. Naime, nastupit će legendarna šibenska Grupa MI, koja će nakon 2001. godine ponovno zasvirati i zapjevati u večeri novih skladbi. Riječ je o autorskom djelu Dore Mijat, kćerke jednog od utemeljitelja grupe, glavnog vokala i orguljaša Nevena Mijata, koji je napravio aranžman na tragu njihovih soul uspješnica iz 70-ih godina prošlog stoljeća.

U nedjelju će na Prvom programu HRT-a u 21:05 sati na programu biti snimka koncerta autorske večeri Dušana Šarca.

  Objavljeno: 19.08.2022, 10:38h