Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku započela međunarodna konferencija "Dani kriznog upravljanja"

U Šibeniku započela međunarodna konferencija "Dani kriznog upravljanja"

 

 

U Amadria Parku u Šibeniku u ponedjeljak 27. svibnja otvorena je 12. međunarodna znanstveno-stručna konferencija Dani kriznog upravljanja 2019. Sudionike konferencije pozdravio je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.


Prigodnim riječima na svečanosti otvorenja okupljenima su se obratili izaslanik Predsjednice RH Robert Mikac, izaslanik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, pomoćnik ministra, župan Goran Pauk, zamjenik gradonačelnika Grada Velika Gorica Ervin Kolarec i dekan Veleučilišta Ivan Toth, koji je naglasio da je sigurnost prioritet življenja te zahvalio svim čelnim ljudima u državi koji su uočili važnost ove konferencije i dali potporu za njeno održavanje.

 

Na trodnevnoj konferenciji sudionici će raspravljati o brojnim temama iz područja sigurnosti, zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara. Konferencija se održava u organizaciji Veleučilišta Velika Gorica, a pod  pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske.  Partneri Konferencije su Šibensko-kninska županija, Grad Šibenik, Zagrebačka županija, Grad Velika Gorica, MUP RH i Hrvatska zajednica županija.

 

U sklopu konferencije organizirana je pokazna vježba na moru pod nazivom „Onečišćenje obale –Šibenik 2019“. U vježbi je sudjelovalo stotinjak studenata Veleučilišta Velika Gorica, potom studenti  Zdravstvenog veleučilišta Zagreb, Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Sveučilišta Sveti Kliment Ohridski Bitola (Sjeverna Makedonija), studenti koji na VVG-u borave u sklopu Erasmus+ programa, djelatnici Ravnateljstva Civilne zaštite (MUP) i vatrogasci.

  Objavljeno: 28.05.2019, 09:49h