Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibeniku započeo Stručni skup “Dječja knjižnica kao odgojno-obrazovna ustanova”

U Šibeniku započeo Stručni skup “Dječja knjižnica kao odgojno-obrazovna ustanova”

 

 

U Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” Šibenik danas se  održava Stručni skup “Dječja knjižnica kao odgojno-obrazovna ustanova”. Skup se održava u povodu 50 godina od utemeljenja Dječjeg odjela šibenske knjižnice, u godini u kojoj Šibenik obilježava 950 godina od prvoga spomena grada i 150 godina od osnutka Narodne slavjanske čitaonice u Šibeniku.

 

Okupljene knjižničare iz narodnih i školskih knjižnica diljem Hrvatske te Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i knjižnice Sveučilišta u Zadru pozdravio je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer poželjevši im mnogo uspjeha u radu.

 

„U vrijeme modernih tehnologija među djecom je važno njegovati kulturu čitanja stoga je vaša uloga u odgoju i obrazovanju najmlađih neprocjenjiva“, kazao je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.  

 

Ravnatelj Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Vilijam Lakić istaknuo je kako Dječji odjel šibenske knjižnice kontinuirano provodi različite programe za djecu i mlade, surađujući pritom s brojnim udrugama, organizacijama, školama, dječjim vrtićima, medijima, itd, dok je njegova kolegica Karmen Krnčević podsjetila na početke djelovanja Dječjeg odjela u Šibeniku.


U sklopu programa stručnog skupa održat će se tijekom dana niz izlaganja na temu uloge knjižnice u odgojno-obrazovnom procesu djece i mladeži, a sudionici će na kraju, uz stručno vodstvo, obići tvrđavu Barone.

 

Skup se održava u organizaciji Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“, a uz potporu Hrvatskoga knjižničarskog društva i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. 

  Objavljeno: 28.10.2016, 10:37h