Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U šibenskim osnovnim školama 68 prvašića više nego prošle godine

U šibenskim osnovnim školama 68 prvašića više nego prošle godine

 

 

U povodu početka školske godine 2015./2016. gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić pozdravio je danas 47 upisanih prvašića u Osnovnoj školi Brodarica te im, zajedno s ravnateljem škole Emilom Božikovim,  zaželio uspješan početak školovanja.

„Drago mi je čuti da je u Brodarici 26 prvašića više nego prošle godine, a u Gradu Šibeniku, odnosno u svim osnovnim školama njih ukupno 68. Nadam se da će ta brojka iz godine u godinu rasti, jer djeca i mladi su preduvjet razvoja svake sredine, pa tako i grada Šibenika.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić te svim učenicima zaželio uspješnu školsku godinu.

Na području Grada Šibenika u ovoj školskoj godini upisano je u osnovne škole, kojih je osnivač Grad Šibenik, 384učenik/ca, što je povećanje od čak 68 učenik/ca u odnosu na prethodnu školsku godinu.

 

Preciznije, ove godine OŠ Vidici upisali su 67 učenik/ca što je povećanje od 7 učenik/ca, OŠ Meterize upisalo je 47 učenik/ca sa povećanjem od 12 učenik/ca, OŠ Vrpolje ove godine ima 21 upisanog učenik/ca sa povećanjem od 4 učenik/ca, OŠ Faust Vrančić ove godine ima 43 prvaša, kojih je četvero više od prošle godine, OŠ Brodarica sa 47 upisanih ima povećanje od 26 učenik/ca, OŠ Petar Krešimir IV bilježi 76 učenik/ca što je za 9 više nego lani, OŠ Juraj Dalmatinac bilježi pad za dvoje upisanih od prošle godine sa ovogodišnjih 64 učenik/ca, OŠ Tin Ujević upisao je 55 učenik/ca sa rastom od čak 27 učenika, dok OŠ Jurja Šižgorića sa 32 upisana učenik/ca ima najveći pad broja učenika u odnosu na prošlu godinu-  19 učenika manje. 

  Objavljeno: 07.09.2015, 15:00h