Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Šibenskoj biskupiji predstavljen projekt Civitas Sacra

U Šibenskoj biskupiji predstavljen projekt Civitas Sacra

 

 

 

U dvorani biskupske palače danas je  predstavljen koncept projekta  interpretacijskog centra  katedrale sv. Jakova Civitas Sacra. Katedralni muzej bit će uređen u palači Galbiani, a 31 milijun kuna za realizaciju projekta osiguran je iz EU fondova, dok će ostatak novca, oko 5,5 milijuna kuna, osigurati Šibenska biskupija. Partneri biskupije u projektu su Grad Šibenik i TZ Grada Šibenika.

 

Projekt obuhvaća galeriju s izložbenim postavom, prezentaciju gradnje same katedrale sv. Jakova, repliku krstionice, dvoranu za multimedijalne projekcije, suvenirnicu  te bar i restoran.

 

Okupljenima se obratio šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić  koji je kazao da  prva studija izgradnje katedralnog muzeja  datira unatrag 20 –ak godina,  te je uz pomoć Ministarstva kulture palača uređena izvana. Zahvalio je i svim sudionicima projekta, a osobito biskupu u miru msgr. Anti Ivas, koji je potaknuo cijeli projekt i izradu dokumentacije.

 

Gradonačelnik Željko Burić također je uputio čestitke zaslužnima za realizaciju projekta.

 

„ Projekt Civitas Sacra postat će neizostavan dio šibenske priče u konceptu razvoja turizma i gospodarstva. Vraćamo se  povijesti i baštini, koje su naše bogatstvo, a svijetu ih otkrivamo putem modernih tehnologija, što se pokazalo uspješnim. Potpora  za projekte rekonstrukcije  tvrđave sv. Ivana i palače Galbiani zaista su lijepi pokloni Šibeniku u velikoj obljetnici“, rekao je gradonačelnik Burić, ne krijući zadovoljstvo što  se Šibenik iz prolaznog turističkog odredišta pretvara u turističku destinaciju.

 

Pozdravne riječi uputio je i zamjenik župana Zoran Smolić, koordinator projekta Hrvoje Zekanović, voditelj tima koji će organizirati buduće aktivnosti projekta Duško Radulović iz tvrtke Sensum d.o.o., dok je izradu dokumentacije prezentirala Agencija Kocka d.o.o.

 

Rok za uređenje katedralnog muzeja je 30 mjeseci, a počinje teći od 15. rujna.

  Objavljeno: 05.09.2016, 15:25h