Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U šibenskoj katedrali proslavljen blagdan sv. Jakova apostola

U šibenskoj katedrali proslavljen blagdan sv. Jakova apostola

 

 

U šibenskoj katedrali jučer je, uz proslavu blagdana sv. Jakova apostola, 60. obljetnicu svećeništva proslavio šibenski biskup u miru msgr. Ante Ivas. Na misnom slavlju koncelebrirali su brojni biskupi, nadbiskupi i svećenici, a prigodnu propovijed održao je splitsko-makarski nadbiskup u miru msgr. Marin Barišić.

„O šezdesetoj obljetnici moga svećeništva ovim zahvalnim misnim slavljem u ovoj našoj katedrali sv. Jakova na poseban način se zahvalno spominjem svojih roditelja i rodbine i vjernika moje rodne župe sv. Križa u Vodicama, koji su me svojim hrabrim svjedočenjem vjere i odanosti Bogu, Crkvi i domovini uvijek podržavali i molitvom pratili“, kazao je među ostalim msgr. Ante Ivas.

Na kraju svečane euharistije prigodnim govorima obratili su se: zadarski nadbiskup u miru msgr. Želimir Puljić, u ime hrvatskih biskupa, don Franjo Glasnović, u ime svećenika, redovnika i redovnica Šibenske biskupije te Neven Skroz, u ime vjernika laika.

Prigodne poklone i čestitke uputili su djelatnici Katoličke osnovne škole u Šibeniku na čiju inicijativu je škola, kao prva takva u Hrvatskoj, započela s radom.

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić uz prigodnu čestitku zahvalio je biskupu u miru msgr. Anti Ivasu na doprinosu u duhovnom, ali i svjetovnom uzdizanju grada i cijele Šibenske biskupije.

„Ova slika s prikazom katedrale podsjeća na doprinos koji ste dali na duhovnom, kulturnom i obrazovnom polju građanima i vjernicima našeg grada i na tome vam hvala. Dragi biskupe, živjeli nam još dugo!“, kazao je Burić.

Na blagdan sv. Jakova, 25.srpnja 2016.g., u šibenskoj katedrali za biskupa je zaređen msgr. Tomislav Rogić, kojemu su ovom prigodom također upućene čestitke.

Fotografije: Šibenska biskupija

  Objavljeno: 26.07.2024, 09:27h