Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U šibenskom kazalištu svečano otvoren projekt „Sigurna turistička destinacija 2022.“

U šibenskom kazalištu svečano otvoren projekt „Sigurna turistička destinacija 2022.“

 

 

Svečano otvorenje projekta Sigurna turistička destinacija 2022., koji uključuje zajedničke ophodnje stranih policijskih službenika i hrvatske policije u turističkim mjestima, održano je danas u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Na svečanosti otvorenja projekta, koji se uspješno provodi 17 godina zaredom, nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, šibensko-kninski župan Marko Jelić, šibenski gradonačelnik Željko Burić te ostali uzvanici.

Ministar Božinović istaknuo je kako je Hrvatska jako sigurna zemlja te da je sigurnost jedna od glavnih značajki koju turisti vole u Hrvatskoj. Dodao je da su iskustva pokazala kako prisutnost stranih policajaca u nacionalnim uniformama povećava osjećaj sigurnosti turista.

„Zahvaljujući cestovnoj povezanosti, Hrvatsku najviše posjećuju turisti iz Europe, što će se dodatno i povećati jer će i krajnji jug zemlje biti uskoro spojen Pelješkim mostom. Također, i turisti iz dalekih zemalja stižu zrakoplovima te je naša zemlja sve popularnija turistička destinacija. Stoga je ovaj projekt dolaska stranih policijskih službenika od velikog značaja jer povećava sigurnost te se turisti osjećaju opuštenije“, naglasio je ministar Božinović. 

Ministrica turizma zahvalila se policajcima na svakodnevnom osiguravanju sigurnosti hrvatskih građana i njihovih gostiju.

„Svi znamo da je sigurnost jako bitna turistima, a još više je to slučaj u doba pandemije. Ovaj projekt je pokazatelj da je Hrvatska odgovorna i dobro pripremljena turistička destinacija te sam ponosna što Ministarstvo turizma i sporta sufinancira projekt boravka stranih policijskih službenika u našoj zemlji“, naglasila je ministrica Brnjac.

Jedinstveni projekt Sigurna turistička sezona, odnosno zajedničke ophodnje stranih policijskih službenika i hrvatske policije u turističkim mjestima u kojima borave gosti iz njihovih zemalja, pokrenulo je Ministarstvo unutarnjih poslova 2006. godine.

Projekt je 2021. godine promijenio svoje ime u „Sigurna turistička destinacija“, kao rezultat zajedničke odluke donesene s našim domaćim partnerskim institucijama, Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkom zajednicom, a što je više u skladu sa značajem, opsegom i sigurnosnim okolnostima njegove provedbe. Nakon dvije pandemijske godine, projekt se ove godine provodi u punom opsegu te u njemu sudjeluje rekordan broj od 100 policijskih službenika iz 18 država. odnosno 20 policijskih organizacija, od kojih je veliki broj nazočio današnjem svečanom otvorenju.

  Objavljeno: 18.07.2022, 12:46h