Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U sklopu akcije „ Dan ljubaznosti u prometu“ pohvaljeni savjesni vozači

U sklopu akcije „ Dan ljubaznosti u prometu“ pohvaljeni savjesni vozači

 

 

 

U sklopu akcije „ Dan ljubaznosti u prometu“ savjesnim vozačima danas su dodijeljena simbolična priznanja i nagrade.

Žikici Stanojeviću, Miloradu Malenici, Luki Stančiću, Vici Ercegu, Aniti Klisović, Josipu Kosoru, Ljiljanu Ivankoviću, Anti Orloviću, Marici Spahiji i Zoranu Mikulandri priznanja su  u prostorima Gradske uprave uručili zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer, Nikica Božić, službenik Odjela za sigurnost cestovnog prometa i  direktor TZ Grada Šibenika Dino Karađole.

„ Policijska uprava Šibensko- kninska po prvi put organizira ovu akciju s ciljem poboljšanja sigurnosti  stanja u prometu, a posebno pješaka koji su najugroženija skupina. Ljubazno prometno ponašanje uključuje  poštivanje pravila, ali i sitne geste koje ukazuju da smo dali prednost pješaku na pješačkom prijelazu, odnosno zahvalu pješaka vozačima.“, rekao je Nikica Božić.

„ Svakodnevno smo  kao pješaci i kao vozači  izloženi stresnim prometnim situacijama, a  poštivanje pravila može nam značajno olakšati život. Zahvaljujem se savjesnim vozačima i neka njihovo ljubazno ponašanje bude poruka svima i poticaj na veću brigu o pješacima u prometu.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

Akciju „ Dan ljubaznosti u prometu“ kao dio Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske provodi Policijska uprava Šibensko- kninska u suradnji s Prometno- tehničkom školom.

Učenici volonteri proveli su nadzor na pješačkim prijelazima i kontrolu ponašanja vozača, a danas nagrađeni vozači su upravo oni koji su zadovoljili pravila prednosti prolaska pješaka te su pohvaljeni kao savjesni.

„ U ljetnim mjesecima zbog boravka turista u gradu, povećavaju se i prometne gužve na cestama, što često utječe na strpljivost vozača. Nadamo se da će ova akcija pomoći podizanju svijesti svih sudionika u prometu i stvaranju sigurnog prometnog okruženja.“, rekao je direktor TZ Dino Karađole.

Cilj akcije  „ Dan ljubaznosti u prometu“ je poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača na poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima.

  Objavljeno: 02.06.2016, 12:35h