Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U sklopu kampanje „Zajedno smo jači“

U sklopu kampanje „Zajedno smo jači“

 

 

U subotu, 12.05. Udruga za osobe s mentalnom retardacijom Šibensko-kninske županije, poznatiji kao Kamenčići posjetili su Ploče kako bi sudjelovali u kampanji "Zajedno smo jači", te kako bi predstavili svoj projekt  "Ja znam da mogu, a da li to znaš i ti?".

Kampanju „Zajedno smo jači“ organizira Hrvatski savez udruga za osobe s mentalnom retardacijom. 

Cilj projekta „Ja znam da mogu, a da li to znaš i ti?“ kojeg Kamenčići provode jest unapređivanje do sada stečenih vještina, usvajanje novih te poticanje osamostaljivanja kod njihove primjene. Uz uključivanje stručnih osoba mladi s teškoćama se podučavaju umijeću pripreme različitih jela. Prezentiranjem stečenih sposobnosti utječe se na mijenjanje javne svijesti o njihovim mogućnostima.

Podsjetimo, članovi Udruge Kamenčići tako su početkom studenog  boravili u Metkoviću, gdje su  prezentirali jedan dio svojih aktivnosti u sklopu ovog projekta. Članovi Udruge javno su predstavili svoje umijeće pripreme različitih jela koje su stekli kroz provedbu projekta " Ja znam da mogu, a da li to znaš i ti?" financiranim od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Prezentaciju su proveli uz uključivanje članova Udruge "Radost" iz Ploča.

  Objavljeno: 15.05.2012, 08:24h