Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Solarisu održan znanstveno-stručni skup "Dani dobrog vjetra"

U Solarisu održan znanstveno-stručni skup "Dani dobrog vjetra"

 

 

U povodu Svjetskog dana vjetra, u Solarisu je danas održan Međunarodni znanstveno-stručni skup „Dani dobrog vjetra“ u organizaciji gospodarsko interesnog udruženja – Obnovljivi izvori Hrvatske (OIBH).


Na skupu su nazočili ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, zamjenikgradonačelnika Danijel Mileta, zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić te mnogi drugi.

 

Okupljene je pozdravio zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta istaknuvši kako na području grada Šibenika postoji pet vjetroparkova, a na šibenskom Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora od 2015. godine educiraju se budući mladi stručnjaci koji će, po stjecanju diplome, raditi na tehnologijama obnovljivih izvora energije.

 

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić najavio je donošenje prijedloga novog zakona o obnovljivim izvorima energije.

 

 

Cilj skupa je, ističu organizatori, upoznati javnost s prednostima iskorištavanja energije vjetra i načinima rada vjetroagregata te potaknuti korištenje energije vjetra kao ekološkog i obnovljivog izvora energije. Ovo je prvi znanstveno-stručni skup kojem je u fokusu razvoj i budućnost sustava dobivanja energije iz vjetra, a njegovu važnost prepoznali su relevantni stručnjaci iz područja energetike i obnovljivih izvora energije.

  Objavljeno: 15.06.2018, 13:38h