Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Solarisu otvoren Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a

U Solarisu otvoren Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a

 

 

 

Najveće godišnje okupljanje ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) otvoreno je danas u turističkom naselju Solaris.  30. po redu Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika otvorio je ministar turizma Gari Cappeli, a svečanom otvorenju nazočio je gradonačelnik Željko Burić.

„Rezultati ovogodišnje sezone, a posebno povećanja u predsezoni i posezoni  pokazuju da Hrvatska postaje cjelogodišnja destinacija. U punom jeku su pripreme za 2018.g.,  a uz razvoj i promicanje selektivnih oblika turizma, očekuju nas i ulaganja  u visini od 940 milijuna eura investicija u turizmu, kojima planiramo povećati kvalitetu i konkurentnost.“, rekao je ministra Gari Cappeli, ističući da je upravo čovjek dodana vrijednost  neophodna u turizmu.

„Značajan iskorak koji se događa u turizmu, treba biti praćen i razvojem cjelokupne infrastrukture , a to možemo postići samo zajedničkim i koordiniranim radom svih službi koje sudjeluju u ovom procesu“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić, poželjevši sudionicima Kongresa dobru radnu atmosferu i ugodan boravak u Šibeniku.

U prigodi svečanog otvaranja Kongresa pozdravne riječi uputili su i župan Goran Pauk, Nenad Šepak, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a,  Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko- kninske županije i drugi.

U sklopu Kongresa održat će se zanimljiva izlaganja i rasprave najviših predstavnika državnih tijela i stručnjaka iz oblasti ugostiteljstva, komercijalne prezentacije i promocije. Kongres je ujedno i prilika za razmjenu iskustva među brojnim ugostiteljima iz cijele zemlje.

U radnom dijelu Kongresa razmatrat će se teme od važnosti za ugostiteljsku struku: rezultati turističke sezone, primjena povećane stope PDV-a, stanje i perspektive u sektoru, financijski i porezni aspekti u ugostiteljskom sektoru, zapošljavanje u ugostiteljstvu, obrazovanje i podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji, kao i druge teme od interesa struke.

Organizacijom Kongresa na suvremen i atraktivan način Hrvatska obrtnička komora prije svega nastoji promovirati struku i njezin dignitet, ali i samu destinaciju, grad i županiju.

Domaćin Kongresa je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, partneri projekta su Solaris i HDS ZAMP, a pokrovitelj Ministarstvo turizma RH.

 

  Objavljeno: 13.11.2017, 12:22h