Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Solarisu otvorena Konferencija o financiranju poduzetništva i inovacija

U Solarisu otvorena Konferencija o financiranju poduzetništva i inovacija

 

 

Danas se u Šibeniku, u hotelskom naselju Solaris, održava Konferencija o financiranju poduzetništva i inovacija. Konferenciju organizira Grad Šibenik, u okviru projekta NEXT kojeg financira Europska unija iz sredstava programa IPA Jadranska prekogranična suradnja. 

Sudionike konferencije pozdravio je gradonačelnik Željko Burić te naglasio važnost jačanja suradnje poduzetnika i Gradske uprave kroz aktivnosti ovakvih fondova, a posebno jačanja prekogranične suradnje. „Svi smo puni ideja, ali za prijaviti projekt i dobiti sredstva treba znati niz zakonitosti, ali i biti kreativan na poseban način; zato su ovakve konferencije od velike pomoći svima onima koji žele učiti i povezati se s ljudima koji znaju kako projekte napisati, koje, od brojnih, mogućnosti iskoristiti.“, naglasio je gradonačelnik Burić.

Da bi se poduzetnicima iz Šibenika i regije pomoglo da budu što konkurentniji i što uspješniji u svom poslovanju Grad Šibenik je na ovoj konferenciji okupio predstavnike Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Hrvatske banke za obnovu i razvoj te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji su okupljenima iznijeli aktualne informacije o načinima financiranja poduzetničkih aktivnosti i inovacija.

Program događanja privukao je oko 60 poduzetnika iz Šibensko-kninske županije te također predstavnike akademskog sektora, ponajviše profesore ekonomske skupine predmeta. Okupljeni će se na današnjoj konferenciji imati priliku informirati o Pozivu na dostavu projektnih prijava za izgradnju proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu koji malim i srednjim poduzetnicima stavlja na raspolaganje 760.000.000 kn a otvoren je do konca 2020. godine, a zahvaljujući izlaganju HBOR-a poduzetnici će saznati kako do prijeko potrebnog sufinanciranja za projekte EU

Hrvatski zavod za zapošljavanje upoznat će sudionike s mogućnostima korištenja poticajnih mjera za zapošljavanje, ali i ostalih brojnih usluga Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Projekt NEXT provodi jedanaest partnera iz šest zemalja - Italije, Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Uključeni predstavnici zastupaju različite interese i stavove, a njihov rad je povezan s inovacijama - poput sveučilišta, regionalnih razvojnih agencija, gospodarskih komora i lokalnih vlasti. Ukupna vrijednost projekta je 2.999.180,00 €.

Vrijednost dijela projekta koji provodi Grad Šibenik je  381.500,00 € od čega EU sufinancira 85%.  Ciljevi projekta su promicanje suradnje među istraživačkim institutima, poduzećima i istraživačima, kao i testiranje mehanizama za potporu sustava istraživanja i transfera tehnologije u projektnom području.

 

U skladu s tim Grad Šibenik je izradio suradničku on-line platformu NEXT-IS za potporu inovacijama i transferu tehnologije zemljama na području Jadrana koja je danas svečano predstavljena poduzetnicima iz Šibenika i regije. Cilj ove platforme je ponuditi brojne usluge koje će privatnom i javnom sektoru omogućiti lakšu dostupnost i pretragu informacija potrebnih za njihov rad, kao što su pretraga organizacija, infrastrukture i opreme, traženje partnerstva i slično.

  Objavljeno: 15.05.2015, 15:14h