Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje zapaljeni lampioni u obliku vukovarskog vodotornja

U spomen na žrtve  Vukovara i Škabrnje zapaljeni lampioni u obliku vukovarskog  vodotornja

 

 

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, večeras su na Trgu palih branitelja Domovinskog rata u Šibeniku zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve žrtve Vukovara i Škabrnje. Lampione u obliku simbola vukovarske obrane – vodotornja zapalili su učenici 7.B. razreda OŠ Meterize te članovi Društva „Naša djeca“, zajedno sa predstavnicima Grada Šibenika i Šibensko- kninske županije.

Prigodnim riječima obratili su se gradonačelnik Željko Burić i župan Marko Jelić uz poruku da žrtva koju su za našu slobodu podnijeli stanovnici Vukovara i Škabrnje 1991.g. ne smije biti zaboravljena, a ovom simboličnom gestom iskazujemo im duboko poštovanje i zahvalnost.

Zbog epidemioloških razloga, u prigodnom programu ispred Gradske uprave sudjelovao je jedan osnovnoškolski razred, a učenici su  izveli recital sa simboličnim porukama mira, nade i ljubavi koji je s njima pripremila predsjednica Društva ˝Naša djeca˝ Silvija Mikulandra.  

U organizaciji Župe Gospa van Grada s početkom u 18 sati služena je sveta misa za sve žrtve Domovinskog rata i za našu Domovinu.

Pozivaju i se svi naši sugrađani da paljenjem lampiona u svojim domovima odaju počast žrtvama Vukovara i Škabrnje te svim žrtvama Domovinskog rata.

Podsjetimo, izmjenama Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj 18. studenog  proglašen je državnim blagdanom i neradnim danom.

  Objavljeno: 17.11.2021, 17:34h