Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U subotu 5. zlarinska Brudetijada, a u nedjelju folklor i zlarinske beside

U subotu 5. zlarinska Brudetijada, a u nedjelju folklor i zlarinske beside

 

 

U subotu, 8.kolovoza na Trgu Fingac s početkom u 19 sati održat će se peta po redu zlarinska Brudetijada koju organizira Turistička zajednica Zlarin. I ove godine sudjeluje 10 ekipa koje kuhaju brudet po strogo čuvanim receptima, žiri ocjenjuje, a svi ostali guštaju u srdelama i vinu, i naravno, brudetu. Također, nastavlja se i prodaja kolača za KUD „Koralj“ kupnjom kojih se pomaže radu društva.Novost ove godine je natjecanje za 1. glas Zlarina za koje se možete prijaviti u uredu TZ Zlarin, a pjevat će se s bendom Bagatin, koji će nakon toga preuzeti zabavu u svoje ruke.

Večer folklora i zlarinske beside pod nazivom „Vrti mi se moja suknjo tanka“ održat će se u nedjelju 9. kolovoza u 21 sat na Kotlu u organizaciji KUD-a Koralj Zlarin i Turističke zajednice Zlarin pod vodstvom Zvonka Varošanca.

U folklornom djelu nastupit će KUD Koledišće iz Jezera, s pjesmama i plesovima s Mornarskog bala i po prvi put doći će gosti iz Kaštel Kambelovca KUD Ante Zaninović, s kaštelanskim pjesmama i plesom.

Zlarinske beside govorit će poznati pjesnik Mladen Bjažić, Mladen Truta, te mještani Jerka i Tomica.

  Objavljeno: 07.08.2015, 13:08h