Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U subotu obilježena 100. godišnjica osnutka Gradskog kupališta Jadrija

U subotu obilježena 100. godišnjica osnutka Gradskog kupališta Jadrija

 

 

Stota godišnjica otvaranja Gradskog kupališta Jadrija obilježena je u subotu, 6. kolovoza u organizaciji Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika uz volontersku pomoć brojnih prijatelja Jadrije.

Osnivačima Jadrije otkrivena je spomen-ploča u povodu 100. godišnjice kupališta, a čast da otkrije ploču dobila je vršnjakinja Jadrije – Katica Livaković, koja je u lipnju proslavila stoti rođendan i tada poželjela u kolovozu posjetiti Jadriju. Tu želju ispunio joj je čestitar, gradonačelnik Željko Burić koji je zajedno s gospođom Katicom otkrio spomen-ploču.

Održan je i plivački maraton između jadrijskih toponima „bazena“ i „trampulina". Također, akademski snimatelj Šime Strikoman je na kupalištu ispred kabina snimio milenijsku fotografiju, odnosno 'ponovio' je fotografiju od prije 15 godina.

Za glazbeni program pobrinule su se grupe Otkazni Rock i bend No1. U međuvremenu je organizirana bakljada šibenske djece i vatromet s pontona pred „bazenom“.

U nedjelju je u restoranu Jadrija održana manifestacija „A sad svi na Jadriju“ na kojoj su izložene fotografije Jadrijaša i Jadrijašica iz vremena osnivanja gradskog kupališta, a na kojima se nalaze muškarci i žene u kupaćim kostimima tadašnjeg doba. Šibenska modna kreatorica Karmen Herceg je prema tim fotografijama sašila kupaće kostime koji su na reviji nosile mlade šibenske manekenke i manekeni.

 

 

 

 


 

  Objavljeno: 08.08.2022, 11:36h