Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U subotu održan sedmi Đir za Žir

U subotu održan sedmi Đir za Žir

 

 

Ekološka udruga Žir s otoka Žirja uspješno je organizirala još jednu biciklijadu  Đir za Žir.  Utrka je startala u subotu u 14 sati i na njoj je sudjelovalo 75 sudionika, od profesionalaca i amatera, pa sve do ljubitelja Žirja i svi ostalih željnih dobrog druženja. Biciklijada se odvijala u nekoliko kategorija i dužina staze.

U kategorija "sport" na stazi dugoj 23 km koja je obuhvaćala stazu Srcela-Mikavica-skladište pod Zvizduljama prvo mjesto osvojio je Tonko Juras iz BBK "Orlov krug" koji je utrku završio za 40 minuta i 44 sekundu. Drugi je na cilj stigao Marko Fržop, također iz Orlovog kruga, a odmah nakon njega stigao je Antonio Barišić. U rekreativna kategorija na stazi dugoj 13 km prvi je stigao Antonio Erceg iz BK "Šibenik", a slijedili su ga Branko Milković i treće plasirani Lovre Mihić.

Natjecatelji do 15 godina starosti vozili su na stazi dugoj 5 km. Prvo mjesto osvojio je  Mateo Roca, drugo  Bruno Skočić, a treće  Francesco Cukrov. Natjecatelji do 12 godina starosti utrkivali su se na stazi dugoj 5 km. Prvi je do cilja stigao Roko Fržop iz BBK "Orlov krug, slijedio ga je Mihovil Kale, dok je Tomislav Rupić osvojio treće mjesto. U Điru za Žir sudjelovali su i najmlađi natjecatelji i to oni do 8 godina starosti, koji su vozili bicikle na stazi dugoj 500 metara. Prvi je došao Viktor Kale, potom Krševan Kale i treći Damir Šupuk.

Za sve sudionike bio je organiziran besplatan trajekt iz Šibenika, kao i besplatan ručak. Kako se brod natrag sa Žirja vraćao u 20 sati, sudionicu su se uspjeli i okupati  u moru.  Organizatori još jednom zahvaljuju svim sponzorima koji su ih podržali, a među kojima je i Grad Šibenik. 

  Objavljeno: 19.09.2011, 17:20h