Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U subotu starta 19. po redu „Šibenska regata krstaša“

U subotu starta 19. po redu „Šibenska regata krstaša“

 

 

 

U subotu, 01. prosinca s početkom u 11 sati u Šibeniku će se održati 19. po redu jedriličarska regata „Šibenska regata krstaša“. Program regate predstavljen je na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je, uz predstavnike Jedriličarskog kluba „Val“, nazočio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

„Šibenski zaljev sljedeće subote još jednom postaje atraktivno sportsko borilište. Šibenska regata krstaša prerasla je u lijepu tradiciju našeg grada zanimljivu ne samo Šibenčanima, već i svim posjetiteljima. Ujedno je postala i tradicionalna najava prosinca bogatog zbivanjima u gradu,  od programa Adventure do dočeka Nove godine. Čestitam organizatorima, Jedriličarskom klubu „Val“, a svim natjecateljima želim povoljne vremenske uvjete i uspješnu regatu.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić te pozvao građane da prisustvuju događaju.

 

“Šibenska regata se jedri u akvatoriju šibenske luke, što je čini posebnom iz više razloga. Najvažnije je što se regata kao malo koja druga može u cijelosti pratiti s obale, pa šibenska riva i tvrđave postaju svojevrsno gledalište. I ove godine programu regate se pridružila JU “Tvrđava kulture” koja će u subotu otvoriti vrata tvrđave Barone zainteresiranim građanima. Organizacija ove manifestacije naš je doprinos razvoju jedriličarskog sporta, produljenju turističe sezone i očuvanju pomorske tradicije u našem gradu”, istaknuo je predsjednik JK “Val” Marin Paić.

 

U subotu 01. prosinca na startu regate očekuje se oko 40 jedrilica, a jedrit će se kao i uvijek  na potezu: riva – šibenski most – Mandalina – riva. Predsjednik Regatnog odbora Denis Marinov kazao je kako meteorološke prognoze predviđaju hladno vrijeme bez padalina.  

 

U poslijepodnevnim satima u subotu, 01. prosinca u Gradskoj vijećnici bit će upriličena svečana dodjela nagrada, kao i dodjela priznanja “Valovi Šibenika”.

 

“Dobitnici Plakete “Valovi Šibenika” za ovu godinu su Matej Barhanović i Matej  Lisičar, vlasnik Centra ronjenja "Dolphine" s Bola na Braču koji su 24.rujna 2018. godine u hvarskom kanalu spasili dvojicu jedriličara na dasci, no na žalost  nisu uspjeli spasiti mladu surfericu iz Meksika.”, najavio je Zoran Lučić Luca, idejni začetnik priznanja “Valovi Šibenika”.

               

 

U nedjelju 02. prosinca će posade pobjednici po skupinama (ORC i OPEN) između sebe jedriti na istovjetnim jedrilicama za titulu ukupnog pobjednika 19. Šibenske regate krstaša. To izuzetno zanimljivo i napeto natjecanje nosi naziv “Kup Branka Iljadice Rape” u spomen na prerano preminulog proslavljenog jedriličara i člana JK Val. 

  Objavljeno: 26.11.2018, 11:00h