Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Trokutu održan „Future Talks: NEET edition“

U Trokutu održan „Future Talks: NEET edition“

 

 

U Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut danas je održan „Future Talks: NEET edition“ u sklopu kojeg su polaznici NEET akademije prezentirali svoje projekte koje su radili proteklih šest mjeseci. Prezentacijama je, uz edukatore i potencijalne poslodavce, nazočio i zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta koji je u svom govoru pohvalio koncept NEET akademije te istaknuo kako je upravo preko nje mnogo mladih ljudi dobilo priliku za usavršavanje i upijanje novih znanja.

„Trokut, osim poduzetničkog, razvija i edukativni duh s naglaskom na poduzetništvo. Takav primjer je i NEET akademija koja mladim ljudima nudi priliku za znanjem, ali i mogućnost da ih ova institucija spoji s tržištem rada. To jako dobro funkcionira jer je velik dio polaznika NEET akademije našao svoje mjesto pod suncem, odnosno zaposlili su se u struci. Vjerujem da će tako biti i s vama jer je riječ o izvrsnom programu“, poručio je Mileta.

Direktorica Trokuta Diana Mudrinić kazala je kako je ovo treća po redu Trokut Digital NEET Akademija – Dana Science u Šibeniku, namijenjena mladim nezaposlenim osobama koje nisu u sustavu obrazovanja.

„Čvrsto vjerujemo kako se može jako puno naučiti i napredovati u bilo kojem aspektu života, a vi ste nam definitivno to pokazali tijekom trajanja akademije. Data Science (podatkovna znanost) je interdisciplinarno područje čiji je glavni zadatak ekstrakcija informacija i znanja iz podataka bilo da oni dolaze u strukturiranom ili možda nestrukturiranom obliku. Program Data science osmišljen je kako bi upoznao polaznike s najvažnijim znanjima potrebnim za rad sa podacima u ulozi data scientista“, rekla je Mudrinić.

Tijekom pauze polaznici NEET akademije upoznali su potencijalne poslodavce, a potom su uslijedile prezentacije tvrtki koje su zainteresirane za zapošljavanje NEET-ovaca u „data scienceu“. Naposljetku je održan panel o trendovima tehnologija i promjenama u procesima zapošljavanja.

  Objavljeno: 06.06.2023, 12:37h