Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U Turističko-ugostiteljskoj školi održana pripremna aktivnost projekta DREAMY

U Turističko-ugostiteljskoj školi održana pripremna aktivnost projekta DREAMY

 

 

Nakon susreta održanog  u osnovnoj školi Jurja Dalmatinca, pripremne aktivnosti projekta DREAMY nastavile su se u četvrtak susretom sa srednjoškolcima.

Članovi udruge PriXsa te štićenica Cvjetnog doma, baka Kata, posredstvom  Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, razgovarali su s učenicima drugog razreda Turističko-ugostiteljske škole o utjecaju globalne financijske krize na živote ljudi.

Zanimljive priče iz djetinjstva bake Kate te optimističan i kreativan pristup članova udruge PriXsa oduševile su učenike.

Dreaming European Aspirations of Youngsters projekt je koji promiče aktivno sudjelovanje građana u demokratskom životu njihovih zajednica i raspravu o budućnosti Europske unije. Cilj pripremnih aktivnosti je usporediti perspektive financijske krize među različitim generacijama ljudi iz različitih zemalja, s naglaskom na mlade, kojima će pomoći stvoriti pozitivan stav o tome što znači biti građanin Europske unije i istražiti njihove vizije Europe u budućnosti.

 

Glavni događaj bit će organiziran u Santarcangelu, u talijanskoj pokrajini Emilia Romagna, u svibnju 2016. godine. Trajat će tri dana, a u njemu će aktivno sudjelovati 44 sudionika iz talijanskog Santarcangela, 25 iz poljskog Gmina Krasne i 31 sudionik iz Šibenika.

  Objavljeno: 22.04.2016, 13:26h