Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

U velikoj eko akciji očišćena divlja odlagališta u blizini NP Krka

U velikoj eko akciji očišćena divlja odlagališta u blizini NP Krka

 

 

 

Velikoj eko akciji, koju na području cijele Hrvatske provode dnevne novine 24 sata s glavnim partnerom VIPnet - om, pridružio se danas na šibenskom području zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Franko Vidović.

U akciji su sudjelovali i brojni građani volonteri, a čistilo se područje u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Krka na lokacijama: : Donji Radići, Matasi, Marasovine, Drinovci, Nos Kalik i Brnjica gdje se nalaze ilegalna odlagališta otpada.

NP Krka, osim po sedrenim barijerama, poznat je i po velikoj bioraznolikosti pa je iznimno važno održati ga čistim, kao i područje njegove uže okolice.

U velikoj eko akciji 24 sata čitatelji su putem interneta  prijavljivali onečišćene lokacije i svojim angažmanom ukazivali na važnost ekološke osviještenosti i društvene odgovornosti. U suradnji sa stručnjacima iz Fonda za  zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, partnerima i pokroviteljima odabrano je 12 lokacija (šest primorskih, šest kontinentalnih), koje će se sanirati kroz 2013. godinu.  

  Objavljeno: 04.05.2013, 17:58h