Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Učenici s teškoćama u razvoju izložili radove u Perivoju Roberta Visianija

Učenici s teškoćama u razvoju izložili radove u Perivoju Roberta Visianija

 

 

U Perivoju Roberta Visianija danas je otvorena XIV.  državna smotra radova učenika s teškoćama u razvoju koji se obrazuju za strukovna zanimanja. U organizaciji  Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i  Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac proizvode su izložili učenici i mentori iz strukovnih škola s područja cijele Hrvatske.

Smotru je službeno otvorila Anka Slošnjak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom riječima podrške i zahvale učenicima i mentorima. „ Cilj smotre je promovirati učenička znanja i vještine u strukovnim zanimanjima za koja se obrazuju te  pomoći djeci u snalaženju na tržištu rada.“, rekla je Slošnjak.

„Osobe s poteškoćama u razvoju imaju poseban talent i osjećaj, a mi kao društvo imamo zadatak prepoznati  njihove sposobnosti i olakšati im funkcioniranje u životnom i radnom okruženju.“, rekao je u prigodi svečanog otvorenja zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer, dodavši da je poražavajuća činjenica da osobe s poteškoćama u razvoju zapošljavamo po sili zakona,  a ne zbog njihovih znanja i vrijednosti.

Podršku učenicima i njihovim mentorima prigodnim riječima iskazali su i zamjenik župana Šibensko- kninske županije Zoran Smolić, predstavnik splitske podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje, Marina Redžek Cvetko, stručna savjetnica u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, te u ulozi domaćina Branka Bego, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac.

Prigodni program smotre koja je okupila učenike iz Siska, Vinkovaca, Daruvara, Rijeke, Bjelovara, Zagreba, Splita, Ivanić Grada, Koprivnice, Nove Gradiške, Velike Gorice, Križevaca i Slavonskog Broda uveličali su klapa Adriaticum,  združeni zbor OŠ Brodarica i OŠ Tin Ujević, te učenici srednje strukovne škole COO Šubićevac.

  Objavljeno: 17.04.2015, 11:57h