Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Učenicima i njihovim učiteljima gradonačelnik zaželio uspješan početak nove školske godine

 Učenicima i njihovim učiteljima gradonačelnik zaželio uspješan početak nove školske godine

 

 

U povodu početka nove školske godine 2023./2024. gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta sa suradnicima posjetili su danas Osnovnu školu Brodarica. U školi koja ove godine obilježava 25 godina rada i djelovanja u odgojno-obrazovnom sustavu upriličen je svečani doček za 33 učenika prvih razreda i njihove roditelje, a okupljene je u holu škole pozdravila ravnateljica Maja Morić Kulušić.

„Draga djeco, želim vam mnogo uspjeha na početku novog životnog razdoblja, da s lakoćom svladavate svoje obveze, upijate nova znanja i stvarate lijepa prijateljstva. Krenite hrabro u školske klupe “, poručio je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Uspješan i bezbrižan početak nove školske godine gradonačelnik je zaželio svim šibenskim školarcima, njihovim roditeljima, nastavnicima te školskim djelatnicima.

Prilikom posjeta OŠ Brodarica gradonačelnik je obišao i tzv. Digitalnu učionicu budućnosti (mobilnu učionicu osmišljenu za razvoj STEM vještina) te ROC OŠ Brodarica (Regionalni obrazovni centar), namijenjen prvenstveno obrazovnim aktivnostima, ali i drugim inovativnim događanjima u školi i široj zajednici.

„OŠ Brodarica je prepoznata u širem obrazovnom kontekstu kao inovativna i suvremena škola u kojoj primjere dobre prakse dijelimo i na međunarodnoj razini kroz provedbu različitih ERASMUS+ aktivnosti. Od ove školske i nastavne godine naša škola je opremljena s IKT infrastrukturom i opremom koja prati najnovije obrazovne trendove i metode poučavanja, kao i multifunkcionalnim namještajem koji svojom modularnošću omogućava brzu izmjenu postava učionice, ovisno o načinu izvedbe edukacije“, istaknula je ravnateljica Morić Kulušić.

Ove je godine u prve razrede osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik upisano 397 prvašića, što je sedam više nego lani. Šibenske osnovne škole ove školske godine ukupno će pohađati 3244 učenika.

  Objavljeno: 04.09.2023, 12:21h