Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Učenicima prvih razreda šibenskih osnovnih škola podijeljene olovke s oznakom „950“

Učenicima prvih razreda šibenskih osnovnih škola podijeljene olovke s oznakom „950“

 

 

 

U povodu početka školske godine 2016./2017. zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer i pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić obišli  su danas Osnovnu školu Juraj Šižgorić gdje su ih, uz učenike i roditelje, dočekali i nastavnici škole s  ravnateljicom  Ivanom Rupić.

 

„Svima skupa želim uspjeh na početku novog životnog razdoblja;  da s lakoćom svladate svoje obveze i da vam škola bude radost i mjesto gdje ćete stvarati lijepa prijateljstva“, rekao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer prilikom obraćanja djeci.

 

Polaznicima prvih razreda OŠ Juraj Šižgorić uspjeh je poželio i Ivica Poljičak, predsjednik Gradskog vijeća grada Šibenika i Organizacijskog odbora za proslavu 950. obljetnice prvog spomena grada Šibenika, te im podijelio olovke s oznakom „950“ kao uspomenu na jubilarnu godinu koja se svečano slavi u Šibeniku.

 

Olovke „950“ osigurane su za sve učenike prvih razreda osnovnih škola na području grada.

 

Ove je godine u prve razrede osnovnih škola na području grada Šibenika upisano 479 učenika, što je sedam prvašića više nego u školskoj godini 2015./2016. Najveći broj učenika prvih razreda upisan je u OŠ Juraj Šižgorić te u OŠ Brodarica i Juraj Dalmatinac.

 

U OŠ Juraj Šižgorića, gdje je upisan 71 učenik, 36 više nego lani, u školskoj godini 2016./2017. provodit će se programi produženog boravka u dva razredna odjela prvog razreda. Radi se o povećanju jednog razrednog odjela produženog boravka u odnosu na prošlu školsku godinu.

 

Osnovne škole na području grada Šibenika pohađa ukupno 3.342 učenika. Ove školske godine otvara se i područno odjeljenje škole Meterize na otoku Zlarinu, a prvi razred će pohađati jedna učenica.

 

 

  Objavljeno: 05.09.2016, 12:39h