Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Udruzi Kamenčići odobren Erasmus+ projekt vrijedan 60 tisuća eura

Udruzi Kamenčići odobren Erasmus+ projekt vrijedan 60 tisuća eura

 

 

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Šibensko-kninske županije „Kamenčići" potpisala je s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu projekta Erasmus + pod nazivom 'Stimulating environment for the integration of young people with disabilities' na razdoblje od 18 mjeseci u trajanju od 1. rujna 2023. do 28. veljače.2025. Vrijednost projekta je 60.000 eura. Partneri na projektu su udruga osoba s intelektualnim teškoćama Fogd a Kezem iz Pečuha, Mađarske.

Glavni cilj: 

Ojačati kapacitete partnerskih organizacija u radu s mladim osobama sa intelektualnim teškoćama i invaliditetom, na način da se iste integrira u društvo preko raznih kreativnih i radno- terapeutskih aktivnosti.

Specifični ciljevi:

Povećati osjećaj inicijative mladima sa teškoćama (14-30 godina) pružajući im priliku i podršku u implementiranju svojih ideja kroz razmjenu znanja i vještina u područjima kreativne i likovne umjetnosti, zaštite prirode i održivosti.

Doprinijeti razvoju jačanja kapaciteta organizacija kroz razmjenu znanja i iskustava na području senzorne integracije i radne rehabilitacije.

Doprinijeti razvoju volontiranja sa osobama s invaliditetom i razvijati područje socijalne empatije.

"S obzirom na to da je zaštita osoba s poteškoćama jedan od najspecifičnijih i najosjetljivijih elemenata društveno-razvojne i socijalne politike uopće, vrlo je bitno promijeniti kolektivnu svijest i predrasude prema osobama s teškoćama i svi zajedno moramo raditi na njihovoj lakšoj integraciji u društvo. Provedbom projektnih aktivnosti potičemo uključivanje mladih osoba s manje mogućnosti u zajednicu, potičući ih na aktivno stvaralaštvo u područjima dramske umjetnosti, recikliranja, brizi o okolišu i usvajanju novih tehnika i vještina. Partnerske organizacije rade s osobama koje imaju manje mogućnosti, prvenstveno zdravstvene prepreke što čini njihovo sudjelovanje u društveno-kulturnom životu zajednice otežano. Kroz edukacijske, kreativne i produktivne sadržaje povećat ćemo kvalitetu i inovativnost u radu sa mladima s manje mogućnosti, pritom pazeći da aktivnosti budu dostupne svima bez obzira na spol, dob, rasu, nacionalnu i religijsku pripadnost i socijalni status. Kontinuiranom suradnjom sa partnerskom organizacijom osigurat ćemo jačanje kapaciteta svoje organizacije kako bismo mogli što bolje i učinkovitije usvojiti nova znanja i ista implementirati u naš redovni rad sa osobama s poteškoćama", objašnjavaju iz Kamenčića.

  Objavljeno: 12.10.2023, 13:16h