Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uklanjanje protupravno postavljenih predmeta

Uklanjanje protupravno postavljenih predmeta

 

 

Svi protupravno postavljeni predmeti na javnim površinama (kiosci, pokretne naprave, razglasni uređaji, štandovi, štekati, prikolice, brodovi, bez obzira na veličinu, reklame, ploče, table, natpisi, putokazi, stupići, skele, dizalica, građevinska ili druga kolica i tome slično), moraju se ukloniti.

 

Rješenje o uklanjanju protupravno postavljenih predmeta na javnim površinama donosi komunalno redarstvo u zakonom određenom postupku.  Ako vlasnik, korisnik i osoba koja je postavila predmet u ostavljenom roku ne ukloni protupravno postavljen predmet, ukloniti će ga komunalni redar o trošku navedene osobe. Protupravno postavljeni predmeti nepoznatog počinitelja uklonit će se o trošku Grada sukladno propisima. U troškove uklanjanja uračunavaju se i troškovi premještanja, čuvanja, a po potrebi i uništavanja.

 

Uklonjene predmete vlasnici, korisnici ili osoba koja je postavila predmet moraju preuzeti u roku od 30 dana uz prethodno podmirenje svih troškova. U protivnom se predmeti prodaju javnom licitacijom radi podmirenja troškova.

 

Na javnim površinama zabranjeno je ostavljati neispravna, oštećena, neregistrirana i napuštena vozila duže od 15 dana. Neregistrirana, neispravna ili napuštena vozila moraju se ukloniti s javne površine.

Uklanjanje vozila naredit će vlasniku vozila komunalni redar. Ako vlasnik ne ukloni vozilo u ostavljenom roku, uklonit će se na trošak vlasnika. Vlasnik vozila dužan je preuzeti svoje vozilo u roku od 30 dana od dana uklanjanja uz podmirenje nastalih troškova.

 

Ako se vozilo ne preuzme u naprijed navedenom roku, odnosno ako se u provedenom postupku ne utvrdi njegov vlasnik, prodat će se javnom licitacijom radi podmirenja troškova odvoza, čuvanja i prodaje, a može se i uništiti.

 

 

  Objavljeno: 16.09.2013, 09:05h