Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uklanjanje snijega i leda

Uklanjanje snijega i leda

 

 

Vlasnici i korisnici stanova, zgrada, poslovnih prostorija i drugih objekata dužni su očistiti javne površine ispred zgrada, poslovnih prostora i objekata od snijega i leda.

O uklanjanju snijega i leda s javnih parkirališta, taksi stajališta, tržnica na malo, kolodvora, športskih objekata i sličnih prostora vodi brigu pravna ili fizička osoba koja tim površinama upravlja odnosno obavlja poslovnu djelatnost.

Javne površine od snijega i leda čisti trgovačko društvo koje obavlja komunalnu djelatnost održavanja čistoće.

Snijeg i led treba očistiti čim vremenske prilike to dopuste. Radi sprječavanja nastanka leda i sprječavanja klizanja, javnih prometnih površine moraju se posipati odgovarajućim materijalom.

Fizičke i pravne osobe koje uklanjaju snijeg i led s javnih prometnih površina dužne su osigurati da se materijal kojim je posipana javno prometna površina ukloni u roku od najduže 2 dana nakon otapanja snijega i leda.

Za vrijeme drugih vremenskih nepogoda, posebno obilnih kiša, odmah, čim to mogućnosti dozvoljavaju, moraju se popraviti te očistiti i dovesti u ispravno stanje šahtovi, slivnici, kao i druge naprave na javnim prometnim površinama kao i odvesti nataložen materijal, polomljene grane i slično.

  Objavljeno: 20.02.2013, 08:54h