Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ulaganje u život na otoku; mali Zlarinjani dobili igraonicu za djecu

Ulaganje u život na otoku; mali Zlarinjani dobili igraonicu za djecu

 

 

Igraonica za djecu na  Zlarinu koju je Grad  Šibenik adaptirao u prostorijama tamošnje osnovne  škole, stavljena je u funkciju.

O šestero malih otočana predškolske dobi skrbit će jedna teta u radnom vremenu od četiri sata. Osnivač igraonice je Udruga roditelja i djece Bodulići – Zlarin.

„ Otoci kojima nedostaje osnovna životna infrastruktura su izolirane sredine, a to nastojimo mijenjati. Trend depopulacije otoka događao se desetljećima i ne može se promijeniti preko noći, ali i ovakve male inicijative otoku znače puno.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, naglasivši da je politika Grada orijentirana na povratak života otocima.

Grad Šibenik je u adaptaciju i opremanje igraonice  uložio 100.000 kuna. Iz ovog iznosa honorirat će se i odgajateljica. Prostor je smješten uz učionicu osnovne škole koja će nakon prošlogodišnjeg privremenog zatvaranja, u 2015./2016. godini ponovno obrazovati polaznike prvog razreda. Igraonica za djecu opremljena je klimatizacijskim uređajem, malom kuhinjom, ormarima, potrebnim namještajem te igračkama.

U prigodi današnjeg otvorenja igraonicu su uz gradonačelnika Burića obišli i zamjenik gradonačelnika Nikica Pender te pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić,  a dočekali su ih roditelji najmlađih otočana, korisnika igraonice.

 

 

  Objavljeno: 19.08.2014, 13:52h