Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Unatoč poreznoj reformi, svi šibenski projekti idu dalje

Unatoč poreznoj reformi, svi šibenski projekti idu dalje

 

 

Zamjenici gradonačelnika mr. sc. Danijel Mileta i Nikica Penđer obišli su danas zgradu ex-kina Odeon gdje je u tijeku zadnji dan radova na statičkoj sanaciji objekta.

„Rekonstrukcijom kina Odeon Šibenik će dobiti modernu, polivalentnu, multifunkcionalnu dvoranu i bez  obzira što nam je dio proračunskih sredstava uzela država, očekujemo da će radovi biti gotovi do kraja mandata. Nijedan šibenski projekt neće stati, sve radimo u zaokruženim fazama. Ovogodišnji radovi na statičkoj sanaciji su nas koštali oko 1,5 milijuna kuna, a za 2015. smo rezervirali 1,2 milijuna kuna za radove na vanjskoj ovojnici zgrade.“, rekao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

„Nakon uklonjenog nevezanog betona na svim površinama, ispitan je beton tzv. pull off metodom, sanirane su grede i strop i to strojnim nanošenjem reparaturnog polimercementnog morta. Prije nanošenja reparaturnog morta injektirane su pukotine na gredama te je zamijenjena oštećena i zaštićena vidljiva armatura. Paralelno sa sanacijom stropa i greda postavljene su oplate i armature nove ploče na terasama te je ugrađen beton.“, kazao je za današnjeg obilaska gradilišta Mato Tolić, predstavnik tvrtke Sitolor d.o.o. koja izvodi radove.

Slijede građevinski radovi na izradi vanjskih slojeva zaštite objekta hidro - izolacija i termo – izolacija, vanjske stolarije, te nastavak  radova na unutarnjem dijelu koji se odnosi na izradu instalacija i pregrada.

Dvorana nekadašnjeg kina Odeon rekonstruirat će se u nekoliko faza, radi stavljanja u funkciju polivalentne dvorane namijenjene odražavanju kino i kazališnih predstava, kulturno-glazbenih događanja; od predstava, preko kino-projekcija, plesa, do održavanja konferencija i kongresa. Vrijednost osnovnog projekta je 8 milijuna kuna podijeljeno u faze po godinama, sukladno osiguranim sredstvima Proračuna Grada Šibenika  i Ministarstva kulture. Ministarstvo kulture u 2013.g. odobrilo je 400.000 kuna za projekt, a u 2014. g. 700.000 kuna.

  Objavljeno: 18.12.2014, 10:18h