Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Upriličeno tradicionalno primanje gradonačelnika i župana u Gradskoj vijećnici

Upriličeno tradicionalno primanje gradonačelnika i župana u Gradskoj vijećnici

 

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa zamjenicima i župan Goran Pauk sa zamjenicima pozdravili su sinoć brojne gospodarstvenike, poduzetnike, predstavnike javnog i političkog sektora, kulture, sporta  i Crkve na tradicionalnom božićno- novogodišnjem domjenku u šibenskoj Gradskoj vijećnici.

U uvodnom govoru prisutnima se obratio gradonačelnik Željko Burić istaknuvši na kraju godine da je Šibenik grad koji okreće novu stranicu. „ Živimo u godinama prožetim recesijom i svjedoci smo da mladi sve više odlaze iz zemlje. Šibenik to neće dopustiti, a jedan od načina zadržavanja mladih je i razvoj obrazovnog sektora kroz realizaciju Nacionalnog centra zelenih industrija i otvaranje Studija energetske učinkovitosti.“, rekao je gradonačelnik Burić, spomenuvši i ostvarene projekte te one koji su u procesu realizacije. „ Šibenik je napokon vratio TEF, uskoro će postati e-grad, grad suvremene edukacije, a bit ćemo i prvi grad u Hrvatskoj  koji će gospodariti svojim otpadom na način kako to propisuju pravila Europske unije.“, zaključio je Burić.

„ Godinu na izmaku označila je gospodarska stagnacija i niz loših mjera i zakona.“, kazao je župan Goran Pauk, spomenuvši i braniteljsku problematiku te uvođenje dvojezičnih ploča kao problematiku Hrvatske u kojoj se politički vrh ne brine za interese hrvatskog čovjeka i onih koji su najviše doprinijeli domovini.

Don Marinko Mlakić, generalni vikar Šibenske biskupije i izaslanik biskupa msgr. Ante Ivasa, naglasio je duhovnu dimenziju Božića koja se u potrošačkom, modernom vremenu na žalost gubi.

„ Društvo je obuhvatila kriza kulture i čovještva,a  njena definicija je gubitak perspektive i vizije. Božić sve manje služi kao inspiracija, a nikakve materijalne razonode ne mogu nam dati perspektivu. Moramo se zapitati tko smo, odakle potječemo i gdje pronalazimo inspiraciju za budućnost.“, rekao je don Marinko Mlakić na sinoćnjem primanju.

 

  Objavljeno: 23.12.2014, 09:26h