Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Urbana regeneracija prostora nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura u Šibeniku tema stručnog skupa na Arhitektonskom fakultetu

Urbana regeneracija prostora nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura u Šibeniku tema stručnog skupa na Arhitektonskom fakultetu

 

 

Na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, 9. i 10. lipnja 2016. u organizaciji Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj održan je stručni skup na temu „Strategije urbane regeneracije”. U nakladi Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj izdan je zbornik radova, a samo dio je izabran za izlaganje na stručnom skupu. Nakon pozdravnog govora ministra Lovre Kuščevića i dekana Arhitektonskog fakulteta  prof.mr.sc. Borisa Koružnjakaizlagači su bili profesori s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, sa sveučilišta Iuav u Veneciji, iz Hamburga i Ljubljane te eminentni urbanisti iz cijele Hrvatske.

Pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Šibenika MadlenaRoša Dulibić održala je predavanje na temu „Urbana regeneracija prostora nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura u Šibeniku” u tematskoj cjelini: Urbana preobrazba: planovi i realizacije.

 

 

Stručni rad je koncipiran na načelu: TEF jučer, danas, sutra i analizirao je značaj prostora bivše tvornice na cjelokupni razvoj Grada Šibenika, resurse koje predstavlja te mogućnosti koje se otvaraju ako ovaj vrijedni prostor stavimo u funkciju gospodarskog razvoja Grada. Strateško promišljanje urbane regeneracije kao niza mjera i uvjeta kojima se strukturno i funkcionalno mijenjaju obilježja određenog dijela grada je nužno za područje bivše tvornice elektroda i ferolegura.

  Objavljeno: 12.06.2016, 13:48h