Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uređenje šetnice na otoku Kapriju ide dalje

Uređenje šetnice na otoku Kapriju ide dalje

 

 

Iz Programa razvoja otoka čiji je cilj unaprjeđenje kvalitete života na otocima, a kojeg provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, Grad Šibenik je za otok Kaprije osvojio 61.000 eura za prvu fazu projekta izgradnje jedne od otočnih šetnica u sklopu kojeg je uređena postojeća te izgrađen dio nove trase šetnice, zajedno s vidikovcem, ukupne duljine 332,5 metara. Prvi dio postojeće trase je staza sa suhozidima s obje strane. Na ovom dijelu se izvela armiranobetonska podloga, a trasa se prilagodila postojećem terenu uz maksimalno poštivanje očuvanja postojećeg stanja.

Ubrzo će započeti radovi na drugoj fazi izgradnje ove šetnice u duljini od 210 metara. Drugu fazu Ministarstvo sufinancira u iznosu od 67.500 eura, dok je vrijednost radova 76.404 eura s rokom završetka do kraja studenog.

'U suradnji s čelnim ljudima Kaprija detektiramo probleme i prioritete. Niz godina se ova šetnica isticala kao prioritetna, štoviše, mjesni odbor Kaprije je sam za nju naručio dio dokumentacije. Tamo ćemo uskoro obnoviti i gradski multifunkcionalni objekt u kojem se nalaze škola, prostorije nekoliko udruga i mjesnog odbora, pošta i dr. Radovi obnove obuhvaćaju sanaciju dotrajalih dijelova građevine, obnovu ovojnice zgrade, prenamjenu dijelova zgrade u svrhu stavljanja istih u funkciju za potrebe mještana, rekonstrukciju rasvjete, ugradnju fotonaponskih modula za proizvodnju električne energije za potrebe zgrade, punionicu za električne bicikle, rekonstrukciju postojećeg sustava grijanja sa uvođenjem korištenja obnovljivih izvora energije u sustavima grijanja, hlađenja i pripreme potrošne tople vode, uređenje postojećih i novih zelenih površina na građevnoj čestici te uređenje sanitarnih čvorova i podova', kazao je mr. sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

  Objavljeno: 10.10.2024, 10:55h