Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uređuje se Aleja murvi na Zlarinu

Uređuje se Aleja murvi na Zlarinu

 

 

Na Program razvoja otoka za 2024. godinu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Grad Šibenik uspješno je prijavio četiri projekta za svoja četiri naseljena otoka. Jedan od njih je Zlarin s radovima na sanaciji otočne šetnice poznatije kao Aleja murvi, duljine trase 70 metara.

Duž cijelog zahvata predviđena je izvedba nove kolničke konstrukcije s betonskim kolničkim zastorom te ugradnja dilatacija od prirodnog kamena i zaštita postojeće komunalne infrastrukture u prometnici. Vrijednost projekta je 78.154 eura, a rok izvođenja je 45 dana. Radovi su u tijeku, a Ministarstvo ovaj projekt sufinancira sa 67.400 eura.

Na sljedećem natječaju početkom 2025. godine Grad Šibenik planira prijaviti drugu fazu projekta sanacije šetnice na otoku Zlarinu.

„Ovo je samo nastavak višegodišnjih ulaganja Grada Šibenika u naše naseljene otoke i nastavak uspješnih prijava na natječaje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Redovno prijavljujemo projekte na Program razvoja otoka, no zadnje dvije godine smo ubacili u višu brzinu i imamo maksimalni skor – oba puta su nam odobrena sredstva za sva četiri prijavljena projekta. Nakon izgradnje Hrvatskog centra koralja na Zlarinu vrijednog 3,2 milijuna eura i uređenja prostora Turističke zajednice Zlarin, mi ne sjedimo prekriženih ruku. Nastavljamo uređivati, razvijati, promovirati i čuvati otočnu baštinu.“, kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik šibenskog gradonačelnika.

  Objavljeno: 09.10.2024, 08:38h