Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uredi za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata u prizemlju Krešimirova doma

Uredi za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata u prizemlju Krešimirova doma

 

 

Nakon što je Grad Šibenik, temeljem zahtjeva ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Anke Mrak-Taritaš, izradio plan rješavanja zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata,  odnosno utvrdio potreban broj zaposlenika kako bi se posao odradio na vrijeme,  pristupilo se uređenju prostora u prizemlju zgrade Krešimirova doma u kojem će biti i uredi u kojima će se rješavati navedeni zahtjevi.

Naime, prema planu Grada Šibenika bit će potrebno na poslove legalizacije, do okončanja posla, odnosno kraja 2015.., angažirati 5 djelatnika, od toga 3 VSS, a 2 SSS i to na određeno vrijeme. S obzirom  da su sredstva u iznosu od 960.000,00 kuna prikupljena od naknade koja se uplaćuje za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada a pripada Gradu Šibeniku, od kojih 380.000,00 kuna pripada Upravnom odjelu za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnju, strogo namjenska, to će prostor urediti iz tog izvora, kao i pripadajuća oprema (uredski namještaj, računala..).

Radovi na ličenju prostora kao i postavljanju pregradnih zidova izvodi Naprijed d.d. Šibenik za iznos od 60.000,00 kuna. Prostor od 60 m2 imat će tri ureda , s pripadajućim sanitarnim čvorom.

Da podsjetimo, 50 posto ukupno ubranih sredstava od legalizacije pripada državnom proračunu, a 50% jedinicama lokalne samouprave, od kojih 40% pripada za rad Upravnog odjela koji radi na poslovima ozakonjenja, a 60% za izradu prostornih planova jedinice lokalne samouprave i za poboljšanja u komunalnoj infrastrukturi.

  Objavljeno: 25.11.2013, 11:17h