Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uređenjem Miminca Šibenik dobio još jedan reprezentativni sportski objekt

Uređenjem Miminca Šibenik dobio još jedan reprezentativni sportski objekt

 

 

„Završetak ovog projekta nastavak je niza uspješnih investicija u sportske objekte koje smo pokrenuli i dovršili u ovom mandatu. Dvorana Miminac zasjala je u novom ruhu koji i zaslužuje budući da je koriste sportski klubovi, ali i učenici šibenskih osnovnih i srednjih škola,“ izjavio je danas povodom obilaska obnovljene dvorane gradonačelnik Željko Burić.

 

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić sa suradnicima i u pratnji ravnatelja Javne ustanove Športski objekti Andrije Španje podsjetio je i na dosadašnje zahvate na šibenskoj sportskoj infrastrukturi.

 

„Obnovili smo dvoranu Baldekin, postavili umjetnu travu na pomoćnom terenu stadiona na Šubićevcu, uredili dio objekata Sportskog centra Ljubica gdje se trenutno izvode radovi na vanjskim terenima. Pokrenuli smo i projekt Sportsko-rekreacijskog centra u Ražinama kojem predstoji odabir izvođača kako bi i fizički mogli započeti s radovima.“, istaknuo je gradonačelnik Burić.

 

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove dvorane Miminac iznosi 2.757.903,11 kuna + PDV, od čega  je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao bespovratnih 524.045,00 kuna.

 

„Dvorana Miminac, poput sportske dvorane Baldekin, vapila je za temeljitom sanacijom. Pripremili smo dokumentaciju, prijavili projekt na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji nas je visoko ocijenio te smo uspješno povukli sredstva. Grad Šibenik svoje projekte nastoji financirati tako što na svaku kunu koju uloži iz proračuna pokuša dodati još koju kunu iz hrvatskih ili europskih fondova“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

Uz projekt energetske obnove dvorane Miminac, odnosno sanaciju fasade objekta, izmjenu zatvora i sanaciju krova, radovima je obuhvaćena rekonstrukcija svlačionica, sanitarnih čvorova i popratnih prostorija, suterena objekta te kompletna izmjena električnih, strojarskih, vodovodnih i kanalizacijskih instalacija.

 

 

„Zgrada sportske dvorane stara je oko 80 godina, a koristi je  500-tinjak učenika osnovnih i srednjih škola te polaznika raznih sportskih sekcija. Zbog velikog broja korisnika sanacija je bila neophodna. Nakon uređenja dobili smo reprezentativan sportski objekt koji zadovoljava sve naše potrebe i norme“, naglasio je ravnatelj Javne ustanove Športski objekti Andrija Španja. 

  Objavljeno: 11.10.2016, 11:07h