Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uređuje se ograda igrališta OŠ Jurja Šižgorića

Uređuje se ograda igrališta OŠ Jurja Šižgorića

 

 

Počeli su radovi na uređenju ograde vanjskog igrališta Osnovne škole Jurja Šižgorića koje u cijelosti, u sklopu projekta „Za naš ljepši kvart!“, financira  McDonald's Hrvatska.  Projekt je to društveno-odgovornog poslovanja tvrtke McDonald's Hrvatska, a uspješnom suradnjom Grada Šibenika i McDonald's Hrvatske, projekt je proveden već drugu godinu za redom i u Šibeniku.

U McDonald'sovom restoranu u Šibeniku, gosti su mogli odabrati između tri ponuđena projekta, a nakon deset dana glasanja, Šibenčani su odabrali uređenje vanjskog igrališta O.Š. Jurja Šižgorića, točnije obnovu dotrajale ograde na igralištu škole. Željezna ograda narušivala je izgled školskog igrališta, popucala je i iskrivljena, a mjestimično joj nedostaje i mreža. Temeljem glasova, McDonald's Hrvatska je odlučio uložiti 30.000,00 kn za kompletnu obnovu ograde.

„Projekti društveno-odgovornog poslovanja, kao što je i ovaj, baziraju se na brizi o pitanjima od interesa i za lokalne zajednice, te smo zahvalni McDonald'su što su i Šibenik uvrstili u projekt „Za naš ljepši kvart“. kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Tvrtka McDonald’s Hrvatska 2014. godine je pokrenula nacionalni projekt društvene odgovornosti prema lokalnim zajednicama u kojima posluje, a projekt je nastavljen i tijekom 2015. godine. Upravo je vraćanje dijela dobiti kroz društveno vrijedne projekte jedno je od temeljnih McDonald’sa, a ovaj projekt je svakako još jedan način na koji je McDonald’s htio zahvaliti svojim posjetiteljima na njihovoj vjernosti. Projekt je proveden na nacionalnoj razini, u gradovima u kojima McDonald's ima restorane, a to su Šibenik, Split, Pula, Rijeka, Zagreb, Osijek, Varaždin, Karlovac, Sisak i Velika Gorica. McDonald's Hrvatska nedavno je otvorio prvi restoran i u Zadru, no „Za naš ljepši kvart“ je u tom trenu bio u svojoj završnoj fazi te zato Zadar nije bio uključen u projekt. 

  Objavljeno: 15.12.2015, 12:47h