Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uručene zahvalnice višestrukim darivateljima krvi

Uručene zahvalnice višestrukim darivateljima krvi

 

 

U povodu obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi 25. listopada, danas su u Uredu župana dodijeljene zahvalnice višestrukim darivateljima krvi na području Šibensko-kninske županije. Dodijeljene su zahvalnice darivateljima koji su krv nesebično darovali  100, 75, 50 i 35 puta, a svečanosti su nazočili zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić, zamjenici župana Nikola Blažević i Darija Puljić te gradonačelnik Grada Knina Marko Jelić.

 

„Iskrene čestitke svim darivateljima te veliko hvala na svakoj dozi darovane krvi. Krv je nezamjenjiva i samo jednom darovana krv može spasiti čak tri života. Kao jedan od vas dobro znam kakav je osjećaj darovati krvi i zaista je neprocjenjivo znati da si nekome pomogao spasiti život. Nadam se da će vas i u budućnosti poslužiti zdravlje te da će akcije poput ove pripomoći animirati širu javnost kako bi dobrovoljnih darivatelja bilo što više.“, kazao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.


Zamjenik župana Nikola Blažević zahvalio je svim davateljima krvi na humanosti i plemenitosti, dok im  je ravnateljica Crvenog križa Šibensko-kninske županije Tonka Mikulandra čestitala njihov dan. Čestitkama se pridružio i kninski gradonačelnik Marko Jelić. 

 

Zahvalnicu i zlatni znak priznanja za 100 puta darovanu krv dobili su Trajče Temelkov i Dinko Cukrov, dok su zahvalnicu i srebrni znak priznanja za 75 puta darovanu krv dobili Dragan Labor i Marijan Jerković. Za 50 puta darovanu krv zahvalnicu i brončani znak dobili su Aleksandar Babun, Marin Baus, Marin Barić, Ivica Dunat, Bruno Krivan, Mirko Kovačec, Stanko Nikolić, Jozef Pezić, Neno Stegić i Željko Jankov, a za 35 puta darovanu krv zahvalnicu i brončani znak priznanja dobila je Sanja Radin Mačukat.


Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u RH obilježava se 25. listopada. Na taj dan prije 65 godina u Željezari Sisak održana je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog crvenog križa. 

  Objavljeno: 25.10.2018, 13:03h