Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

USKORO UREĐENJE DJEČJEG IGRALIŠTA NA ŠIBENSKOJ RIVI

 USKORO UREĐENJE DJEČJEG IGRALIŠTA NA ŠIBENSKOJ RIVI

 

 

 

Grad Šibenik je proveo postupak javne nabave i potpisao ugovor za uređenje dotrajalog dječjeg igrališta na Obali palih omladinaca, preko puta katedrale sv. Jakova

'U okviru projekta obnove palače Galbiani i projekta  Interpretacijskog centra katedrale sv. Jakova 'Civitas sacra – Sveti grad', definirana je obnova i dječjeg igrališta na šibenskoj Rivi. Grad Šibenik, kao partner na projektu, nositelj je ove aktivnosti pa smo proveli natječaj te ugovorili nabavu i postavljanje dječjih igrala i antitraumatske podloge.', kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Na javnom natječaju je zaprimljeno šest ponuda, od kojih je najpovoljnija valjana pristigla od firme Kova d.o.o. iz Velike Gorice, i to u iznosu od 249.375 kuna.

Do kraja svibnja bi trebale biti isporučene i postavljene dvije ljuljačke, klackalica, tri njihalice, od kojih dvije za djecu s posebnim potrebama, toranj s toboganom, penjalicom i mostićem, sve s uključenih 140 m2 antistresne podloge. Stara igrala će biti u potpunosti uklonjena. Također će biti postavljeno jedno solarno stablo za pretvaranje solarne energije u električnu koja će se koristiti za punjenje mobilnih uređaja korisnika igrališta, a uz njega će biti postavljena klupa i stalak za bicikle.

Podsjetimo, prije dvije godine Grad Šibenik je putem natječaja Ministarstva regionalnog razvoja osvojio 65 % bespovratnih sredstava i izgradio dva nova dječja igrališta na otocima Krapnju i Žirju, a u međuvremenu je potpuno obnovio dječja igrališta na Krvavicama, Biocima i u park-šumi Šubićevac, te napravio i stavio u javnu uporabu dio dječjeg igrališta novog vrtića na Jamnjaku.

  Objavljeno: 01.04.2017, 14:17h