Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Uspjeh JK Šibenik: Marul Vlahov deseti na Šibenskoj regati za klasu Optimist

Uspjeh JK Šibenik: Marul Vlahov deseti na Šibenskoj regati za klasu Optimist

 

 

U konkurenciji  jedriličara iz cijele Hrvatske, u posljednjoj izbornoj regati za klasu Optimist u sezoni 2023./2024. održanoj prošlog vikenda, Marul Vlahov, član Jedriličarskog kluba Šibenik plasirao se na deseto mjesto čime je izborio ulazak u reprezentaciju te odlazak na Europsko jedriličarsko prvenstvo u Italiji u srpnju ove godine.

Uz njega,  na Europsko prvenstvo  plasirali su se i Maro Uroda iz JK Tijat Vodice, a sve pod stručnim okom trenera Tea Piasevolija.

Ukupni pobjednik Šibenske regate optimista 2024. je Borna Mohač iz Crikvenice (JD Val) ispred Marka Barišića (JK Split) na drugom mjestu i Bepa Duplančića ( JK Labud) na trećem.  Među djevojčicama, prva je bila Nina Marušić  (JK Split), druga Alexandra Ivanova (JK Opatija) dok je treća bila Tanja Ozretić iz JK Mornar. Među njima su bila i sva četiri šibenska optimista, osim Vlahova na 10.,  Jakov Blinja završio je na 21., Maroje Morožin na 32. i Luka Mudronja na 37. mjestu.

Regata je trajala tri dana, a organizirao ju je JK Šibenik u kampu Jasenovo u Žaboriću. U tri dana jedrenja najboljih 80 optimista iz cijele Hrvatske uspjelo je odjedrit svih devet planiranih jedrenja. Vrijeme je sva tri dana poslužilo jedriličare, bilo je sunčano uz jako i srednje jako jugo koje je bila prava poslastica za male morske lavove.

 

  Objavljeno: 04.06.2024, 13:46h